Suvemängud tulevad ikkagi Paides ja täismahus

Anne Põder
Copy
Järvamaa on varemgi suvemänge võõrustanud ja saab sellega hakkama ka tänavu.
Järvamaa on varemgi suvemänge võõrustanud ja saab sellega hakkama ka tänavu. Foto: Kuido Saarpuu

11. ja 12. juuli Paides toimuma pidanud 45. Eesti omavalitsuste suvemängud toimuvad pooleteisekuuse nihkega, kuid toimumispaigaks jääb ikka Paide.

Täna Paides Eestimaa spordiliidu Jõud eestvedamisel Järvamaa spordiliidu ja Paide linna esindajatega peetud nõupidamisel otsustati, et suvemängud toimuvad täismahus, kuid riigis kehtivaid hädaolukorra reegleid arvestades. Kui olukord peaks muutuma ning vabariigis taas eriolukord kehtestatama, jäävad suvemängud ära, kuid toimuvad siis järgmise aasta suvel ikkagi Paides.

Paide spordikeskuse juhatuse liige Erich Petrovits ütles, et eriolukorra ajal oligi õhus võimalus, et mängud jäävad tänavu ära, kuid meetmete leevenedes leidsime, et augustis saaks siiski võistluseid korraldada.

Petrovits tõdes, et kuna siis kehtib ürituste korraldamisel juba 1000 inimese reegel, pole hirmu, et see mõne spordiala läbiviimiskohas võiks lõhki minna. "Kuna suvemängudel on kavas erinevad alad ning need viiakse läbi linna ja selle lähiümbruse erinevais paigus, on kindlamast kindlam, et isegi koos pealtvaatajatega ei suudaks me tuhande inimese piiri ületada," lausus ta.

Suvemängude üldkokkuvõttes selgitatakse traditsiooniliselt välja parimad linnad ning parimad vallad kahes grupis: üle 8000 ja kuni 8000 elanikuga omavalitsustes.

Spordialad, milles mõõtu võetakse saavad olema: kergejõustik, meeste võrkpall, naiste võrkpall, tennis, petank, orienteerumine, jalgrattakross, mälumäng, köievedu, kettagolf ja juhtide võistlus. Uue alana on kavas trikitõukeratta võistlus.

Meeste võrkpallis, naiste võrkpallis, tennises, petangis, mälumängus ja köieveos võib iga omavalitsus välja panna kuni kaks võistkonda. Mõlemad võistkonnad saavad koha ja kohapunktid, kuid arvesse lähevad parema võistkonna kohapunktid.

Üldise paremusjärjestuse selgitamiseks liidetakse omavalitsuse kergejõustiku kohapunktidele kuue parema spordiala kohapunktid.

Petrovits tõdes, et koju kätte tuleval võistlusel loodab ta Järvamaa omavalitsuste poolt aktiivset osalust ning teades-tundes meie spordirahva head taset tasub sihtima minna ikka kõige kirkamaid medaleid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles