Suur suvepidu Aruküla mõisa pargis tuleb jälle

Anne Põder
Copy
Wildin’ Koeru tõi eelmisel suvel Aruküla mõisa parki aega veetma tuhat­kond inimest.
Wildin’ Koeru tõi eelmisel suvel Aruküla mõisa parki aega veetma tuhat­kond inimest. Foto: Dmitri Kotjuh
  • Peo märksõnaks saab olema turvalisus
  • Esinejad üllatavad laheda lavaprogrammiga
  • Pidu sobib igale eale ja muusikamaitsele

Järvamaa noored annavad teada, et eelmisel suvel menukaks osutunud suvepidu Wildin´ Koeru tuleb ka sel aastal. Peoks läheb 3. juulil ja ikka Aruküla mõisa pargis, kus lavale astub viis laheda lavaprogrammi kokku pannud esinejat.

Ürituse turundusjuht Johanna Tuisk ütles, et eriolukorrast tingituna kaalusid nad peo korraldust pikalt, kuid Aruküla mõisa park on sedavõrd avar, et seal annab ka 2 + 2 reeglit järgides pidu teha. «Tõsi, piletite arv on sellest tulenevalt piiratud. Panime müüki 900 piletit, sest sellele lisanduvad ka artistid, korraldajad ja toitlustajad ning kõik ülejäänud peoga seotud inimesed. Saame reegleid järgides sisse lasta kõige rohkem 1000 inimest,» selgitas ta.

Tuisk märkis, et sel suvel astuvad Koerus lavale Púr Múdd, Dagö, Silver «AG» Orissaar, Raha.pesu.karud ja Robert Leht. «Need artistid ei ole Järvamaal üldse käinud või kui on, siis ammu. Enamiku esinejate lood on raadiotes tuntud,» selgitas ta.

Tuisk märkis, et peaaegu kõigil artistidel on viimasel ajal tulnud uus laul välja. «Näiteks Robert Leht on soolotrummar ja teeb tänapäevastest lugudest inspireeritud muusikat trummidel. Koeru pidu on tema ametlik esimene live-esinemine, nii et anname võimaluse ka uutele artistidele lavasid vallutada,» tutvustas ta.

Tuisk rõhutas, et korraldajad püüdsid valida esinejaid igale vanusele ja muusikamaitsele. «Me ei tee pidu ainult noortele. Mõnusat suveõhtut on oodatud nautima kõik, kes tahavad head muusikat kuulata ja meeldivalt aega veeta,» lausus ta.

Esinejad on Tuisu teada lubanud välja mõelda laheda lavaprogrammi. «Oleme arvestanud ka sellega, et artistid sobiksid mõisa pargi atmosfääri,» lisas ta.

Wildin´ Estonia meeskond loodab südamest, et pidu õnnestub, sest pikk ja väsitav kodus olemise aeg on läbi ning rahvas vajab kultuurset meelelahutust. «Oleme seda valmis pakkuma, tuues kohale tasemel lava, heli- ja valgustehnika meie healt koostööpartnerilt Mulgikontsert OÜ ning eripalgelised esinejad,» ütles Tuisk.

Tänavu mõtlevad korraldajad rohkem sellele, et inimesed ei peaks olema ühes kohas lava ees koos, vaid jaguneksid alal laiali. «Oleme teinud arvutusi ja jõudnud tõdemuseni, et ruumi on pargis piisavalt. Kavas on luua puhke- ja istumisalasid, söögikohti ja baare, et rahvast rohkem hajutatuna hoida,» lausus Tuisk.

Sel aastal teeb Wildin´ Estonia meeskond koostööd Viking Securityga, kes on lubanud peol laiendatud jõududega turvalisuse eest hea seista. «Turvalisus ja terviseohutus on sel aastal peo korraldamisel meile oluline teema ning koos turvafirmaga tagame nõutavad puhtus- ja turvanõuded. Täpsemalt anname kõigist võimalustest teada vahetult enne üritust, sest elame ju vägagi muutuvas maailmas,» ütles Tuisk.

Korraldajad pingutavad Tuisu ütlust mööda ka selle nimel, et baari- ja toitlustusalad näeksid välja veel ägedamad ning nii alkohoolsete kui ka alkoholita jookide ja toidu valik oleks lai. Silmanähtavalt purjus inimesi peoalal ei tolereerita ning nendega tegeleb turvafirma. «Kindlasti on kohapeal meelelahutusalad lastele, keda ei pea sugugi koju jätma. See on ju kogu pere üritus, kus kõigil on võimalus end hästi tunda,» lausus ta.

Kuigi ka peoalal on kohti, kus istuda, soovitas Tuisk võtta ühes oma piknikuteki, sest siis on kindel, et saab istuda täpselt seal, kus meeldib. «Eriti on oodatud muusikast kaasa haaratuna tantsimine, sest mis pidu see on, kus ainult istutakse,» lisas ta naljatades.

Tuisk rõhutas, et ilma pärast ei tasu piletite ostu viimasele minutile jätta, sest pidu tuleb iga ilmaga. «Keda see vihm varem takistanud on? Oleme arvestanud, et Eesti suvi on nagu on, aga usume, et ilmast olenemata on kõikidel väga tore. Kogemused on näidanud, et õnneks on juulis ilmad enamasti ilusad,» lausus ta.

Mis puutub piletitesse, siis need soovitas Tuisk küll eelmüügist ära osta. «Eelmisel aastal oli Koeru suvepeol üle tuhande inimese ning seda arvestades ei pruugi kohapeale müügiks pileteid jaguda,» põhjendas ta.

Pidu kestab Aruküla mõisa pargis kaheksa tundi ehk õhtul kella kuuest öösel kella kaheni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles