Alanud nädal toob suure kuuma, äikese ja paduvihmad

Järva Teataja
Copy
Äike on (osaliselt) elektriline atmosfäärinähtus, mis tekib tõusvate õhuvoolude ja konvektsioonipilvede intensiivse arengu käigus.
Äike on (osaliselt) elektriline atmosfäärinähtus, mis tekib tõusvate õhuvoolude ja konvektsioonipilvede intensiivse arengu käigus. Foto: Arvo Meeks

Riigi ilmateenistus prognoosib, et alanud nädalal saame nautida tõelist suvekuuma: mõnel päeval kerkib temperatuur lausa 30 kraadi lähedale. Paraku kaasnevad kuumade ilmadega ka äikesehood ja paduvihmad.

Teisipäeval (16.06) teeb ilma Eesti lõunavete kohal olev madalalõhuala. Mitmel pool sajab hoovihma ja on äikest. Idakaare tuul nõrgeneb, kuid äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Kagu poolt lisandub sooja ning õhutemperatuur on öösel 12..17, päeval 20..25, meretuulega rannikul 15°C ümber.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval (17.06) jääb hääbuv madalrõhuvöönd Balti riikide kohale. Öösel sajab kohati, päeval mitmel pool hoovihma, on äikest. Puhub valdavalt nõrk või mõõdukas lõunakaare tuul, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 12..18, päeval 22..27, meremõjuga rannikul 16..18°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval (18.06) oleme jätkuvalt väheaktiivses madalrõhuvööndis. Kohati sajab hoovihma, ja pärastlõunal võib olla äikest. Puhub nõrk muutliku suunaga tuul. Õhutemperatuur on öösel 12..18, päeval saartel ja Põhja-Eestis 20..25, tuulepealsel rannikul 16° ringis, Kesk- ja Lõuna-Eestis 26..30°C.

Reedel (19.06) jõuab Norra merelt Skandinaaviasse kõrgrõhuala, mis laieneb ida suunas. Baltimaad aga jäävad veel ebapüsiva sooja õhumassiga madalrõhuvööndisse. Öö on olulise sajuta, päeval on sajuhooge ja äikest mitmel pool. Puhub valdavalt nõrk idakaare tuul, äikese ajal on tuul puhanguline. Õhutemperatuur on öösel 15..20, päeval 25..30, meretuulega rannikul 17°C ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles