Liiklusjärelevalvekeskus manitseb vilgutajaid

Järva Teataja
Copy
Autotuled. Pilt on illustratiivne.
Autotuled. Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Liiklusjärelevalvekeskus manitseb sotsiaalmeedias autojuhte, kes liig agaralt teel sõites vastutulijaid tulede vilgutamisega politseipatrullide eest hoiatavad.

"Hei „vilgutaja“! Mis põhjusel Sina vastutulijatele vilgutad? Kas sellepärast, et teisi juhte hoiatada teel olevate takistuste/loomade jne eest, või ka selle pärast, et nägid politseipatrulli? Eelmisel nädalal jäi silma, et mõnedki juhid olid peale patrulli märkamist nii ametis teistele vilgutamisega, et oma spidomeetrile enam tähelepanu ei jätkunud ja järgmine maanteel olev patrull oli sunnitud kiiruseületamiste osas juba menetlust alustama," annab liiklusjärelevalvekeskus teada.

Sellel aastal on alkoholi tarvitanud juhid põhjustanud 243 liiklusõnnetust, milles on viga saanud 63 ja hukkunud 8 inimest. Liiklusest on kõrvaldatud 2851 alkoholi tarvitanud juhti ja neist 45% on olnud kriminaalses joobes. „Jääknähtudega“ juhtide osakaal on ainult 18,5 %.

"Hoiata kaasliiklejaid siis, kui selleks on põhjust. Vilgutamisega võid rahustada ka mõnda liigselt hoogu sattunud kaasliiklejat, ehk on tema liikumiskiirus mõnel järgneval kilomeetril lubatu piires ja kõigil sellevõrra turvalisem," pakub liiklusjärelvalvekeskus välja soovituse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles