Kuumalaine taandub järgmisel nädalal

Järva Teataja
Copy
Äike
Äike Foto: Toomas Huik

Riigi ilmateenistus ennustab, et nädalavahetusel oleme veel kuumalaine mõju all, kuid järgmisel nädalal see taandub. Alates pühapäeva pärastlõunast lubab äikest ning üheskoos vihmahoogudega langeb ka temperatuur märksa madalamale.

Laupäeval jääb kõrgrõhuala loodeserv Eesti kohale. Öö on enamasti selge taevaga. Päeval areneb küll rünkpilvi, aga kõrgemates õhukihtides veel tugevana püsiv kõrgrõhuala peaks takistama rünksajupilvedeni küündivat arengut ja tõenäoliselt suuremat sadu veel ei tule. Tuul on võrdlemisi nõrk, vaid põhjarannikul on ulatub läänekaare tuul kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12..17, rannikul kuni 20, päeval 27..31, meremõjuga rannikul 20°C ümber.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval kandub üle Leedu-Läti väheaktiivne madalrõhuala ja selle serva mööda lisandub ka Eestisse pisut niiskemat õhku. Tingimused rünksajupilvede arenguks muutuvad soodsamaks ja on tõenäoline, et pärastlõunal sajab kohati hoovihma ja on äikest. Tuul on enamasti nõrk ja muutliku suunaga, pärastlõunal tugevneb põhjarannikul kirdetuul 8–12 m/s. Õhutemperatuur on öösel 13..18, rannikul 20°C ümber, päeval 25..31, meremõjuga rannikul kuni 21°C.

ilm pühapäeval
ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Esmaspäeva öö püsib sajuta ja võrdlemisi selge taevaga. Õhtul muutuvad mandril hoogsajud laialdasemaks ja tugevamaks, võib olla rahet. Puhub võrdlemisi tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 12..17, rannikul kohati 20, päeval 23..28.

Teisipäeva ööks liigub madalrõhulohk ühes tugevate hoogsadude ja äikesega Mandri-Eesti kohale, saartel juba pilved hõrenevad. Päeva jooksul liigub tihedaist sajupilvedest ümbritsetud madalrõhulohk Peipsi taha. Idapoolsetes maakondades on saju ja ka äikese võimalus veel suur, Lääne-Eesti võib sajuta läbi saada. Lääne- ja loodetuul on tugev. Õhutemperatuur on öösel 11..16, päeval 16..21°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles