Türi uus võimuliit lõi klaase kokku

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Türi vallavolikogu Isamaa ja Res Publica liidu ning Reformierakonna volinikud kirjutasid täna pärastlõunal Kevade kohvikus alla koostööleppele.

Uus võimuliit ei nimeta lepingut koalitsioonileppeks vaid Türi arengu leppeks.
Vastavalt lepingule saab Türi vallavanemaks Pipi-Liis Siemann ja volikogu esimeheks Jaan Arvola. Mõlemad abivallavanema kohad kaotatakse.


Reformierakonna pressiteade
Täna sõlmitakse Eesti Reformierakonna ja Isamaa ja Res Publica Liidu vahel koostöölepe Türi valla juhtimiseks ja arendamiseks. Juba leppe nimi ise on märgiline: Türi arengu lepe.
Üllar Vahtramäe Järva maavanemana pani aluse Järvamaa arenguleppele ning see on edukalt toiminud. Analoogselt tuleb nüüd saada käima ka Türi valla areng," ütles Reformierakonna Türi piirkonna juht Jaan Arvola.


Türi valla keerulise rahalise seisu parandamiseks koostas Reformierakond 15-punktilise abinõude plaani, millest enamus on leidnud kajastamist täna sõlmitavas leppes. "Reformierakonna jaoks on jätkuvalt oluline majandada säästlikult, vastavalt rahakoti paksusele. Tähtsal kohal meie plaanis on ettevõtluse elavdamine ja uute töökohtade teke," rääkis Arvola.


"Praktikas näeme siin nii Lokuta ettevõtlusala arendamist kui laiemat koostööd teiste omavalitsustega Mäo-Särevere arenguala edendamiseks. Regulaarsed ettevõtjate ümarlauad annavad võimaluse kuulda muresid otseallikaist ning neid siis kiiresti lahendada," lausus Arvola.
Arvola sõnul on oluline ära märkida Türi vallas pakutavat hariduse kvaliteeti. "Türil on läbi viidud gümnaasiumireform ning selle tegemise raskus on lasunud põhiliselt Vahur Salomi õlgadel. Suur töö on tehtud, aga nüüd tuleb edasi pingutada kvaliteedi pideva tõstmise nimel. Juba sellel aastal investeerime märkimisväärseid summasid nii Türi Põhikooli kui Türi Ühisgümnaasiumi õppetingimuste parandamisse," märkis Arvola.


"Samuti on meil hea meel, et oleme leidnud ühise keele valla juhtimise korrastamisel. Kui raha on vähem, tuleb ka juhtimises vähemaga hakkama saada. Seetõttu saabki volikogus olema vähem komisjone ja vallavalitsuski väiksem," lisas Arvola.
Reformierakond on kohalikes omavalitsustes kõige enam valitsusvastutust kandev erakond, juhtides 83 omavalitsust üle Eesti.

Isamaa ja Res Publica liidu pressiteade
Isamaa ja Res Publica Liidu ja Eesti Reformierakonna esindajad sõlmivad täna kell 15 Türi valla jätkusuutlikuks juhtimiseks kahel järgneval aastal koostöölepingu, millega võetakse vastutus valla arenguks vajalike otsuste vastuvõtmise ja elluviimise eest.


Osapooled on väljendanud kindlat suunda valitsemiskulutuste kärpimiseks ning vallakodanike  senisest laiemaks kaasamiseks läbi ümarlaudade ning kodanikeühenduste. Valla igapäevasesse juhtimisse kaasatakse spetsialiste ning loobutakse kahest abivallavanemast. Tähelepanu pööratakse ettevõtjate ning omavalitsuse sidemete tugevdamisele ja koostööle.
Koostöös soovitakse jätkata heal tasemel valla hariduse andmist kogu vallas, pöörates erilist tähelepanu ümberkorraldatud asutustele. Koolikeskkond peab olema õppijat ja õpetajat toetav.


Mõlemad lepingu osapooled on avatud Türi valla arengu huvides koostööks kõigi isikutega nii Türi vallas kui väljaspool valda.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles