Väätsa noored ehitasid omale muusikastuudio

Anne Põder
Copy
Hubane Väätsa muusikastuudio innustab tulevikus noori muusikat looma.
Hubane Väätsa muusikastuudio innustab tulevikus noori muusikat looma. Foto: Türi noortekeskus/Facebook

Türi noortekeskus andis teada, et Väätsa ettevõtlikud noored said hiljaaegu spordikompleksi keldriruumides valmis muusikastuudio, millega on eakaaslastele heaks eeskujuks.

Vääta noorte muusikastuudio rajati noorte endi õhinast. Nad kirjutasid ise kavandi “Nopi üles” fondi, kust said stuudiotehnika ostuks vajaliku summa raha. Et muusikat oleks ka toredam luua, meisterdasid nad stuudio ruumi oma kätega valmis.

Mööbli valisid nad välja lammutamisele läinud Türi põhikoolist. Viimasel hetkel haarasid nad sealt kaasa ka ühe kõrge riiuli, kuhu lubasid koguda tulevased muusikaauhinnad.

Oma kavandit esitledes kirjutasid nad, et on muusikaga tegelenud juba mõnda aega - kes produtseerinud, kes sõnu kirjutanud. Kahjuks pole läheduses aga ühtegi stuudiot, kus saaks enda toas putitatud viisijupid standardite kohaselt kõlama panna. "Mõtlesime ehitada oma stuudio, mida saaksid kõik kohalikud noored kasutada," ütlesid nad. Paraku on noorte endi võimalused sellist asja teha kasinad.

Noortel oli stuudiost selge ettekujutus. "Tahame oma stuudioruumi akustiliselt isoleerida ning varustada põhilise salvestamis- ja produtseerimisvarustusega," andsid nad rahastussoovis teada.

Noored lubasid, et kui nad oma stuudio valmis saavad, korraldavad nad seal töötubasid, mis tutvustaks noortele muusika loomise, salvestamise ja töötlemise viise. "Muusikastuudio jääb avatuks kõigile huvilistele," ütlesid nad.

Projekti läbi said nad taotleda 1800 eurot, mis oli piisav üsna hea stuudiovarustuse soetamiseks. Rahalist abi pakkus ka kohalik omavalitsus, kust eraldati muusikasõpradest Väätsa noortele 600 eurot ehituskuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles