Võistluste vähesus tõi Eesti parimad rattamaratoni starti

Anne Põder
Copy
Järva maratoni esikolmik Peeter Pruus (esimene), Peeter Tarvis ja Martin Parv ei lase end Järva-Jaani kandi heitlikul maastikul heidutada.
Järva maratoni esikolmik Peeter Pruus (esimene), Peeter Tarvis ja Martin Parv ei lase end Järva-Jaani kandi heitlikul maastikul heidutada. Foto: Teet Kallakmaa

Jaanipäeval Järva-Jaani kandis sõidetud Järva neljanda rattamaratoni stardis oli Eesti selle ala paremik, kes väntas läbi kohalikud karjäärid, metsad, kruusateelõigud ja jupikese asfaltigi. Poolsada kilomeetrit põrgukuumuses ja vahelduval maastikul küpsetas korralikult läbi kangeimadki mehed ja naised.

Maratoni korraldaja Teet Kallakmaa meelest polnud spordiüritus tõepoolest lihtsate killast. «Osalejad hindasid raja suhteliselt raskeks nii ronimiste kui ka tehnilisuse mõttes. Peale selle veel 27kraadine kuumus ja põhimõtteliselt olematu tuul,» selgitas ta.

Kallakmaa ütles, et neljandal korral pole maratonirada sugugi lihtne ette valmistada. «Tahan, et rada areneks iga aastaga. Oleme teinud singlid pikemaks ja lisanud igal aastal vähemalt ühe juurde,» lausus ta. «Püüan leida põnevust pakkuvaid lõike, mis tänavu mul isegi õnnestus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles