Järvamaa noored ei vahi käed rüpes, vaid tahavad kultuurielule hoogu anda

Anne Põder
Copy
Järvamaa noorte korraldatud Vaiko Epliku kontsert eelmisel aastal.
Järvamaa noorte korraldatud Vaiko Epliku kontsert eelmisel aastal. Foto: Ants Leppoja

Analüüsides oma meeskonnaga viimaste aastate trende Järvamaal, märkasid MTÜ Quorum noored, et üritusi ja ettevõtmisi, mis Järvamaa kogukonnad kokku tooks ning ühendaks, on vähe. Peamine põhjus, mis vabaõhukontsertide sarja tegema ajendas, on Paide ruumieksperimendi ärajäämine.

Projekti üks eestvedajaid Sten Perillus ütles, et EHE ruum oli varasematel aastatel üks peamisi kogunemispaiku nii noortel kui ka vanematel inimestel, kel on meeldinud sooje suveõhtuid Paide linnas veeta. Nüüd, kus mõnusad koosolemise kohta enam pole, tahamegi seda tühimikku veisi täita," põhjendas ta.

Perillus selgitas, et Quorum on Järvamaa noortest koosnev mittetulundusühing, mille eesmärk ongi lüüa Järvamaa kultuurielu kihama.

Ta lisas, et peale Paide on avalikke sündmusi sel suvel vähe ka Järva vallas ning Türi vallas. "Nii võtsimegi nõuks korraldada vabaõhukontsertide sarja, mis oleks kõigile kuulajatele tasuta," lausus ta.

Perillus täpsustas, et augustis soovivad nad korraldada kolm vabaõhukontserti Järvamaa erinevates omavalitsustes:

6. augusti õhtupoolikul esineb Käru mõisahoovis Alen Veziko

13. augusti õhtupoolikul esineb Paide keskväljakul Mari Jürjens (endine Pokinen)

27. augustil õhtupoolikul esineb Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas Margus Vaher

Lisaks peaesinejatele antakse igal kontserdil võimaluse paaril kohalikul laululapsel esinemiskogemuse võrra rikkamaks saada.

Et see kõik toimuda saaks, vajavad Quorumi noored Hooandja rahastusplatvormi kaudu kultuurihuviliste toetust. "Meie eesmärk on kokku saada 2000 eurot," täpsustas ta.

Hooandja keskkonnast kogutud raha kulub järgmiselt: 1800 eurot makstakse artistidele esinemistasu ja 200 eurot kulub vabaõhukontsertide reklaamiks (plakatite disain ning trükk).

"Kui hoog läheb suureks ning raha koguneb üle 2000 euro, siis katame sellega ka kõrvalkulud, näiteks tasu videotegijale ning bensiini eest, mis kulub Järvamaal ringi sõitmiseks. Ülejäänud raha läheb mittetulundusühingu kontole ning kasutame seda tulevikus Järvamaa kultuurielu arenguks," lubas Perillus.

Quorumi meeskond on varasemalt korraldanud ka sarnast sündmust. Eelmisel suvel korraldasid nad Paides vabaõhukontserdi, mille peaesineja oli Vaiko Eplik. Kontserdil osales ligi 300 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles