Liikluskindlustuse roheline kaart pole enam päriselt roheline

Anne Põder
Copy
Roheline kaart võib edaspidi olla ka mitte roheline.
Roheline kaart võib edaspidi olla ka mitte roheline. Foto: Salva Kindlustus

1. juulist ei pea liikluskindlustuse roheline kaart olema enam rohelisel paberil ning kindlustusfirmad saavad seda edaspidi edastada pdf formaadis.

Salva Kindlustuse sõidukikindlustuse osakonna juhataja Tõnis Tohver selgitab, milleks läheb rohelist kaarti vaja ning millistesse riikidesse reisides peab see kindlasti kaasas olema. 

Mis on täpsemalt roheline kaart?

Roheline kaart on rahvusvaheline liikluskindlustuse poliis, mille saab sõidukile tellida kindlustusseltsilt koos Eesti liikluskindlustuspoliisiga. Kui varasemalt oli roheline kaart alati füüsiliselt trükitud rohelisele paberile, siis alates 1. juulist võib see olla ka tavalisel valgel paberil ning seda saab klientidele edastada ka meili teel pdf- formaadis. Klient saab selle ise välja trükkida.

Millistesse riikidesse reisides peab roheline kaart kindlasti kaasas olema?

Rohelist kaarti läheb tarvis siis, kui reisitakse autoga väljaspool Euroopa Majanduspiirkonda ja Šveitsi.  Nendeks riikideks on: Albaania, Andorra, Aserbaidžaan, Bosnia ja Hertsegoviina, Iisrael, Iraan, Makedoonia, Maroko, Moldova, Montenegro, Serbia, Suurbritannia, Tuneesia, Türgi, Ukraina, Valgevene ja Venemaa. 

Euroopa majanduspiirkonnas  ja Šveitsis reisides piisab tavapärasest liikluskindlustuse poliisi väljatrükist, kuid kui liigutakse rohkem Lõuna- Euroopa poole, siis soovitame asjaajamise lihtsuse mõttes siiski roheline kaart kaasa võtta.

Tuleks meelde tuletada ka seda, et alates 1. veebruarist ei ole Ühendkuningriik enam Euroopa majanduspiirkonna riik, seega peab ka Suurbritanniasse sõites roheline kaart kaasas olema.

Kuidas rohelist kaarti saada?

Kui varasemalt tuli rohelise kaardi saamiseks pöörduda lähimasse kindlustusfirma esindusse või tellida see postiga endale koju, siis alates 1. juulist piisab, kui tellite rohelise kaardi kindlustusfirma kodulehe kaudu enda e-mailile. Ettevõte edastab tellitud kaardi  pdf- formaadis, mille klient saab ise mugavalt välja trükkida. Loomulikult saab ka edaspidi soovi korral rohelise kaardi otse esindustesse kohale minnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles