Tänasest saab esitada kandidaate 2020. aasta parima mahetootja ja -toote konkursile

Kuido Saarpuu
Copy
2019. aasta konkursil auhinnatud tooted.
2019. aasta konkursil auhinnatud tooted. Foto: Lauri Laan

Alates tänasest saab esitada kandidaate 2020. aasta parima mahetootja ja -toote konkursile. Konkursile „Parim mahetootja 2020“ oodatakse kandidaate kuni 16. juulini ja konkursile „Parim mahetoode 2020“ kuni 12. augustini.

Parima mahetootja ja mahetoote konkursid toimuvad ühetestkümnendat korda. Konkursi eesmärk on innustada maheettevõtjaid ning edendada mahepõllumajandust.

„Mahepõllumajandus muutub järjest kaalukamaks teguriks praeguste keskkonna- ja kliimaeesmärkide saavutamisel,“ ütles Airi Vetemaa Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutusest. „Euroopa Komisjoni uutes strateegiates talust taldrikule ja elurikkuse strateegia rõhutatakse mahepõllumajanduse olulisust ja seavad eesmärke, et suurendada mahepõllumajandusmaa pinda ning edendada nii mahetoodete pakkumist kui ka nõudlust. Loodame, et ka Eesti läheb kaasa Euroopa suundumustega ning panustab nii uue põllumajanduspoliitika strateegiakava kui ka muude meetmetega mahepõllumajanduse jätkuvasse arengusse,“ ütles Vetemaa.

Konkursile „Parim mahetootja 2020“ saavad kandidaate esitada nii organisatsioonid kui ka üksikisikud, sh kandideerija ise. Konkursile oodatakse mahetootjaid, kes ei ole varem konkurssi võitnud ja on mahepõllumajandusega tegelenud vähemalt kaks aastat. Esitamiseks tuleb täita ankeet. Kandidaatide ankeetide esitamise tähtaeg on 16. juuli.

Parima mahetootja ja mahetoote konkursid toimuvad ühetestkümnendat korda. Konkursi eesmärk on innustada maheettevõtjaid ning edendada mahepõllumajandust.

Konkursile „Parim mahetoode 2020“ esitavad oma tooteid mahetöötlejad ise, esitada saab kuni kolm toodet. Tingimuseks on, et mahetoode oleks ankeetide esitamise tähtajaks müügil. Toodete ankeetide esitamise tähtaeg on 12. august.

„Näeme igal aastal, et häid kodumaiseid mahetooteid tuleb meie töötlejatelt juurde. Et mahetoodangu tase on kõrge, näitab seegi, et paljud mahetooted on jõudnud tunnustuseni ka muudel Eesti ja rahvusvahelistel toidukonkurssidel,“ ütles Airi Vetemaa.

2019. aastal valiti Eesti parimaks mahetootjaks Tiina ja Ivo Tomsoni lihaveisekasvatusettevõte Vilsi OÜ. 2019. a parim mahetoit on Saaregurmee OÜ tootesari BabyCool ja parim mahejook Peenjoogivabrik Nudist OÜ vahuvein Rabarbra Brut Organic.

Parima tootja ja toote valivad välja erialaspetsialistidest koosnevad hindamiskomisjonid. Konkursside võitjad kuulutatakse välja sügisel. Konkursside statuudid ja ankeedid on leitavad maheklubi.ee/konkurss. Ankeedid tuleb saata aadressile mahepm@gmail.com. Konkursse korraldab Maaeluministeeriumi tellimusel Eesti Mahepõllumajanduse Sihtasutus koostöös Mahepõllumajanduse Koostöökoguga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles