Metsa uuendamise toetusvoorust küsiti kaks korda enam raha kui on vahendeid

Kuido Saarpuu
Copy
SAKALA01: METSAISTUTAMKNE: VILJANDI, EESTI, 03MAY05
METSAISTUTAMINE.SAAREPEEDI PÕHIKOOLI ÕPILASED KÄISID METSAS PUID ISTUTAMAS. ISTIKUD
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
SAKALA01: METSAISTUTAMKNE: VILJANDI, EESTI, 03MAY05 METSAISTUTAMINE.SAAREPEEDI PÕHIKOOLI ÕPILASED KÄISID METSAS PUID ISTUTAMAS. ISTIKUD er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuli alguses lõppes metsa uuendamise toetuse esimene taotlusvoor. Maapinna ettevalmistamiseks, istikute soetamiseks ja istutamiseks ning uuenduse hooldamiseks taotleti raha kaks korda rohkem, kui on vooru eelarves rahalisi vahendeid.

 

Metsa uuendamise toetust taotleti kokku enam kui 1,6 miljoni euro eest, vooru eelarve oli 830 000 eurot. Kõige rohkem - 1,1 miljonit eurot - küsiti toetust metsataimede soetamiseks ja istutamiseks. Ülekaalukalt kõige rohkem istutatakse kuuski, järgnevad mänd ja kask.

Võrreldes eelmiste aastatega on märkimisväärne, et metsauuenduse hooldamiseks küsitav toetus on tublis kasvutrendis – kui eelmisel aastal küsiti metsa uuendamise toetuse esimeses voorus uuenduse hooldamiseks toetust 870le hektarile metsamaale, siis tänavu 1153le hektarile, mida on veerandi võrra rohkem kui 2019. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles