Pühakoja värvi- ja mustrimängud lähevad järjest uhkemaks

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Nagu kirurgitöö: kiht kihi haaval eemaldavad Koerus töötavad vanalinna hariduskolleegiumi noored professor Hilkka Hiiopi (fotol keskel) juhendusel skalpelli abil krohvi- ja lubjakihi alt keskaegseid maalinguid.
Nagu kirurgitöö: kiht kihi haaval eemaldavad Koerus töötavad vanalinna hariduskolleegiumi noored professor Hilkka Hiiopi (fotol keskel) juhendusel skalpelli abil krohvi- ja lubjakihi alt keskaegseid maalinguid. Foto: Dmitri Kotjuh

Kui kaks aastat tagasi Koeru kiriku edelavõlvikute juures uuringuid teinud kunstiakadeemia tudengid avastasid sealt keskaegse maalingu, mille väljanägemise tõttu naljatamisi BMW märgiks ristisid, ning järgmisel suvel andis kirik lõunalöövi juures järjest välja värvilisi mustrijooniseid, siis tänavu on ette võetud põhjalöövi võlvikud ja oreli kohal asuv võlv.

Iga päevaga tuleb vana krohvi- ja lubjakihi alt välja üha uusi värve ja mustreid, mis on hämmastavalt hästi säilinud.

Sel nädalal on kirikus toimetamas omamoodi õpilasmalev. Puhastustööde juures on kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimise osakonna professori Hilkka Hiiopi ning paari tudengi kõrval ametis mitu vanalinna hariduskolleegiumi õpilast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles