Pressifoto aastanäitus jätkab ringreisi üle Eesti

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Esimene naiskapten raudteelaevas. Margi Sander (25) on Eesti esimene naisvedurijuht, kes oma sõnul ei kujuta ette, et võiks ka mõnda muud tööd teha.
Esimene naiskapten raudteelaevas. Margi Sander (25) on Eesti esimene naisvedurijuht, kes oma sõnul ei kujuta ette, et võiks ka mõnda muud tööd teha. Foto: Dmitri Kotjuh

Pressifoto näitus avati märtsis Tallinnas Ülemiste Keskuses, kuid seoses tekkinud eriolukorraga jäi näitus ootele ning jätkab nüüd juulis tiirutamist üle Eesti, algus tehakse Pärnus.

Näitus on avatud juulis Pärnu Kaubamajakas. Edasi näeb parimaid Eesti pressifotosid augustis Rakvere Põhjakeskuses, septembris Tartu Ülikooli raamatukogus ning oktoobris taas Tallinnas, Rocca al Mare keskuses. 

Eesti Pressifotograafide Liit (EPFL) koostöös Eesti Meediaettevõtete Liidu (EML) ning Canoni ja Overalliga on koostanud traditsioonilise pressifotode näituse, kus on väljas 2019. aasta parimad fotod, sealhulgas kõik võidutööd ja nominendid.

2019. aasta uudisfoto võitja on Postimehe fotoreporter Tairo Lutter fotoga "Rahvusspordiala lootused osutusid pätipoisteks", fotol on dopinguga vahele võetud murdmaasuusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu Seefeldis. Sama fotoga võitis Tairo Lutter ka "Aasta pressifoto 2019" preemia. 

Parima olemusfoto auhinna sai Priit Simson Ekspress Meediast fotoseeriaga "Teistmoodi naabrid". Fotoseeria on tehtud Pelgulinnas justkui üksteise külge "liimitud" majadest. 

Parima spordifoto võitis Postimehe fotoreporter Sander Ilvest fotoga "Lohesurfar tormisel merel". Foto on tehtud oktoobris Vääna-Jõesuus toimunud Wave Classic 2019 surfi võistlusel.

Parima portreefoto tegi Dmitri Kotjuh Järva Teatajast. Fotol "Esimene naiskapten raudteelaevas" on Eesti esimene naisvedurijuht Margi Sander.

Näituse avamisel märtsis esitleti ka raamatut "Eesti Pressifoto 2020". Raamatu toimetaja Eero Vabamägi sõnul annab raamat põhjalikuma ülevaate läinud aasta olulisematest sündustest Eestis. Raamat on müügil Rahva Raamatu ja Apollo kauplustes ning EPFL-i kodulehel.

Eesti Pressifotograafide Liidu koostööpartnerid konkursi "Aasta Pressifoto 2019″ korraldamisel on Eesti Meediaettevõtete Liit, Canon ja Overall.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles