Uus teave: millistest riikidest Eestisse saabujad peavad karantiini jääma?

Järva Teataja
Copy
Reisilennuk
Reisilennuk Foto: Jaanus Lensment

Tuginedes koroonaviiruse nakatunute suhtarvule peavad alates esmaspäevast, 13. juulist Eestisse sisenemisel jääma kaheks nädalaks eneseisolatsiooni Rootsist, Portugalist, Rumeeniast, Bulgaariast, Horvaatiast, Tšehhist ja Luksemburgist saabujad.

Euroopa liidust Eestisse reisides ei kehti eneseisolatsioon tulevast nädalast reisijatele Ühendkuningriigist, Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Iirimaalt, Islandilt, Itaaliast, Kreekast, Küproselt, Leedust, Liechtensteinist, Lätist, Norrast, Poolast, Prantsusmaalt, Maltalt, Saksamaalt, Slovakkiast, Sloveeniast, Soomest, Šveitsist, Taanist ja Ungarist.

Euroopa liidus kokku lepitud kolmandate riikide nimekirja kuuluvatest riikidest (Alžeeria, Austraalia, Gruusia, Jaapan, Kanada, Maroko, Montenegro, Lõuna-Korea, Rwanda, Serbia, Tai, Tuneesia, Uruguay ja Uus-Meremaa) tulles peavad eneseisolatsiooni jääma Montenegrost ja Serbiast tulijad.

Teave riikide ja nõuete kohta neist riikidest saabujatele asub välisministeeriumi kodulehel.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium aga tungivalt reisimist vältida, välja arvatud Euroopa riikidesse, kus nakatunuid on 16 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul ning kust naastes ei pea jääma eneseisolatsiooni.

Reisimisel tasub kinni pidada järgmistest põhimõtetest:

  • Enne reisi planeerimist vaata sihtriigi nakkuskordaja infot välisministeeriumi kodulehelt.
  • Vii end kurssi võimalike reisipiirangutega sihtriigis – info saamiseks tutvu riigi infoga Reisi Targalt lehel, Euroopa liidu ReOpen portaalis ja võta vajadusel detailide täpsustamiseks ühendust sihtriigi välisesindusega.
  • Registreeri oma reis välisministeeriumi Reisi Targalt lehel, et saaksime sind võimalikest reisipiirangutest teavitada.
  • Järgi Terviseameti soovitusi turvaliseks lennureisiks, et hoida enda ja teiste tervist – haigussümptomite esinemisel lükka reis edasi ja võta ühendust perearstiga.
  • Sõlmi reisikindlustus ning tutvu hoolikalt kindlustustingimustega (k.a COVID-19 põhjustatud reisitõrgete korral).
  • Asukohariigis järgi kohalike ametivõimude juhiseid ning hoia end kursis võimalike uute piirangutega.
  • Reisilt naastes järgi Eestis kehtivaid reegleid, jälgi oma tervist ning võta viiruskahtluse korral ühendust oma perearstiga.
  • Juhime tähelepanu sellele, et riik võib muuta riiki sisenemise ja seal viibimise tingimusi lühikese etteteatamisajaga. Täpsema info saamiseks sihtriigi tingimuste osas soovitame pöörduda välisriigi esinduse poole või välisriigi vastavate ametiasutuste poole.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles