Rannavalvurid kutsusid relvataolise esmega lapsi ähvardanud noormehele politsei

Silja Vilbu
Copy
Rannavalvur Taavo-Tamur Tubli üks esimesi tööülesandeid on sättida paika roheline lipp, mis lubab inimestel vette suplema minna.
Rannavalvur Taavo-Tamur Tubli üks esimesi tööülesandeid on sättida paika roheline lipp, mis lubab inimestel vette suplema minna. Foto: Dmitri Kotjuh

Esimene rannavalvekuu on jäänud selja taha ning õnneks pole selle aja jooksul ei Paides ega Türil järve ääres tõsisemaid õnnetusi juhtunud. Paar korda on siiski tulnud välja kutsuda ka politsei, kuna olukord ähvardas kontrolli alt väljuda.

G4S rannavalvurid Türi ja Paide rannas toovad esile lastevanemate eeskujulikku käitumist. Lastel hoitakse silm peal ja see on aidanud ennetada võimalikke õnnetusi. Sel rannahooajal on G4S vetelpäästjatel tulnud veest välja tuua mitmeid uppumisohtu sattunud lapsi. Türi ja Paide rannas ei ole selliseid õnnetusi õnneks olnud.

G4S Eesti kommunikatsioonijuht Reimo Raja tõdes, et siiski leidub ka teistsuguseid „eeskujusid“ lastele. Eelmisel nädalal oli Türil juhtum, kus 20ndates eluaastates mees tuli viieaastase sugulasega randa ja hakkas lapsele vetelpäästjate kuulduses rannavalvet kritiseerima. Ütles, et rannavalvet pole vaja kuulda võtta ja tehku laps rannas seda, mis tahab. Kui vetelpäästja mehelt küsis, miks ta nii lapsele räägib vetelpäästjate kohta, siis tuli mees koos lapsega veest välja ja lahkus rannast. Lubas lapsele, et tullakse tagasi siis kui rannavalvet rannas pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles