Järvamaal sündis rohkem lapsi kui saartel, Jõgeva-, Lääne-, Põlva-, Valga- ja Võrumaal

Kuido Saarpuu
Copy
Beebid naudivad veesolekut täiel rinnal ning omandavad juba maast ja madalast teadmised, kuidas vees pinnal püsida.
Beebid naudivad veesolekut täiel rinnal ning omandavad juba maast ja madalast teadmised, kuidas vees pinnal püsida. Foto: Meelis Meilbaum

Siseministeeriumi rahvastiku toimingute osakonna andmetel registreeriti juunis Eesti perekonnaseisuasutustes kokku 1211 sündi, neist 592 tütarlast ja 619 poisslast.

 

„Lastekaitsekuule kohaselt tõi juuni sel korral lausa veerandsajale perele mitmikke. Ida-Virumaal nägid ilmavalgust selle aasta kolmandad kolmikud, kellest kaks on poisid ja üks tüdruk. Ka kaksikuid oli rohkelt – kui reeglina on kaksikupaaride arv kuus jäänud 20 ligi, siis sel korral sündis neid isegi 24: seitse paari poisse, kaheksa paari tüdrukuid ja üheksa segapaari,“ märkis rahvastikuminister Riina Solman, kes soovib kõikidele lapsevanematele uute ilmakodanike puhul õnne. 2020. aasta esimesed kolmikud sündisid jaanuaris Tartus ja teised mais Tallinnas. Nii jaanuari kui ka mai kolmikud olid poisid.

Tallinnas registreeriti juunis 388 sündi, Harjumaal 191, Hiiumaal 9, Ida-Virumaal 87, Jõgevamaal 27, Järvamaal 29, Läänemaal 19, Lääne-Virumaal 46, Põlvamaal 23, Pärnumaal 79, Raplamaal 31, Saaremaal 27, Tartumaal 155, Valgamaal 25, Viljandimaal 47 ja Võrumaal 28 lapse sünd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles