Kiriku uks naudib raviprotsessi

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koeru kirikus on peaukse ava ajutiselt täidetud OSB-plaatidega. Restaureeritud uks saab oma kohale tagasi augusti lõpuks.
Koeru kirikus on peaukse ava ajutiselt täidetud OSB-plaatidega. Restaureeritud uks saab oma kohale tagasi augusti lõpuks. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba mõnda aega on Koeru kiriku peasissekäigu ees ukse asemel ajutine OSB-plaatidest avatäide. Vana ja väärikas peaportaal tõsteti paar kuud tagasi hingedelt maha, et see Pärnumaal asuvasse OÜ Puidupoisid töökotta restaureerimisele toimetada. OÜ Puidupoisid meister Joel Roos ütles siis naljatamisi, et uks viiakse sanatooriumiravile.

Paar kuud hiljem on Koerust pärit patsient Roosi kinnitusel ravile hästi allunud. «Ütleme nii, et ravi kannab vilja, aga nõuab veel natuke aega. Esiteks võtab renoveerimisprotsess kui selline aega ja teiseks on meil töökojas ka teisi patsiente – sanatoorium on suur,» rääkis ta.

Praeguseks on ukseleng saanud peale kaks värsket värvikihti ning värvitoon pole valitud ehituspoe värvikaardi järgi, vaid nagu muinsuskaitsealuse ehitise puhul tavaks, arutavad tööde tegijad väikseimagi pisiasja läbi muinsuskaitseameti spetsialistidega. Nii ka selle, millist värvi restaureeritud uks lõpuks olema saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles