Adjöö, suvesoe: ilm pöörab vihmale

Järva Teataja
Copy
Suvine vihmasadu.
Suvine vihmasadu. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigi ilmateenistus prognoosib, et mõnusa suvesoojaga on selleks korraks kõik. Alanud nädalal peaks ilm ennustuse järgi vihmale pöörama.

Esmaspäeval kõrgrõhuala Baltimaade kohal laguneb ja pärastlõunal hoovihmavõimalus suureneb, võimalik ka äike. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on 22..27°C.

Ilm esmaspäeval
Ilm esmaspäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Teisipäeval liigub Skandinaavia kohalt madalrõhkkond Soome suunas ja selle lohk koos niiskema ja jahedama õhumassiga liigub üle Eesti. Öösel jõuab vihmasadu Hiiu- ja Saaremaale, päeval liigub sajuvöönd koos vihma ja äikestega üle maa Venemaa suunas. Edela- ja läänetuul tugevneb, rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on öösel 12..18, päeval 17..20, Ida-Eestis jõuab tõusta veel enne sadu 24°C-ni.

Ilm teisipäeval
Ilm teisipäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Kolmapäeval areneb Skandinaaviast üle Soome Venemaale ulatuv madalrõhuvöönd, mille lõunaserv katab Baltimaad. Öösel sajab kohati, päeval laialdaselt hoovihma, on äikest. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse ning on tugev. Õhutemperatuur on öösel 9..15, päeval 16..20°C.

Ilm kolmapäeval
Ilm kolmapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Neljapäeval koondub madalrõhkkonna kese Soome kohale ja meil selle lõunaservas on ilm tuuline ja vihmahoogudega. Lääne- ja loodetuul on tugev. Õhutemperatuur on öösel 8..11, rannikul kohati 14, päeval 15..18°C.

Reedel jääb madalrõhkkond Soome ja Skandinaavia kohale pöörlema. Ilm on jätkuvalt vihmane. Tuul pöördub edelasse ja on jätkuvalt üsna tugev. Õhutemperatuur on öösel 8..11, rannikul kohati 15, päeval 16..20°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles