Noortel on kultuurisuve käimalükkamisest puudu veel 150 eurot

Järva Teataja
Copy
MTÜ Quorum eelmisel suvel Paides korraldatud Vaiko Epliku kontserti kuulas ligi 300 inimest.
MTÜ Quorum eelmisel suvel Paides korraldatud Vaiko Epliku kontserti kuulas ligi 300 inimest. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa noortest koosnev mittetulundusühing Quorum on algatanud hooandja keskkonnas projekti nimega “Lükkame Järvamaa kultuurielule hoo sisse!”. Projektil on elluviimiseks vajalikust 2000 eurost puudu veel vaid 150.

MTÜ Quorum noored võtsid vaevaks analüüsida viimaste aastate suundumusi Järvamaal ja märkasid, et üritusi ja ettevõtmisi, mis kogukonnad kokku tooks ja neid ühendaks, on vähe. Sellest ajendatuna otsustasid nad korraldada rahvale tasuta vabaõhukontsertide sarja.

Projekti üks eestvedajaid, Sten Perillus, ütles, et üks põhjusi, mis neid seda tegema ajendas, on Paide ruumieksperimendi ärajäämine. «Ehe Ruum oli eelmistel aastatel üks peamisi kogunemispaiku nii noortele kui ka vanematele inimestele, kellele on meeldinud sooje suveõhtuid linnas veeta. Nüüd, kus mõnusat koosolemise kohta enam pole, tahamegi seda tühimikku täita,» selgitas ta.

Nüüd on neil kontsertide korraldamiseks vajaminev summa peaaegu koos: 2000st eurost on puudu vaid 150 eurot. Aega vajamineva summa kokku kogumiseks on neil veel seitse päeva. Projekti toetatakse 27. juulil ainult juhul, kui ta kogub terve eesmärgiks seatud summa.

Kes on seni toetanud?

Martiina Viil, Sten Perillus, Jürgen Piir, Ruth Aarma, Joonas Piir, Priit Värk, Maarja Ahveldt, Gunnar Pihlak, Helju Palling, Martha-Beryl Grauberg, Väätsa kogukond, Margit Alberg, Rait Pihelgas, Hegely Klaus, Erjo Paris, Maris Sild, Jaanika Kamar, Vahur Sillasoo, Margit Udam, Mari Mikson, Kati Nõlvak, Eveli Meibaum, Kristjan Kallaste, Aljona Surzhikova, Käru Muuseum, Kalle Grünthal, Kaspar T, Kätlin Merisalu, Heli Koit, Elo Kiivet, Harri Lepamets, Anne Põder, alo 5, Mari-Liis, Johanna Piir, Mikk Sillamaa, Siret Pihelgas, Ott Koobas, Heidi Hellamaa, Roberta-Grethel Agu, Rene, Virge Joorits, Margo Sootla, Malle valdur, Arto Saar, Kaarel Vene, Mati Mehik, Vaksali Kohvik OÜ, Kadri Pius, Britt Järvet, Kaisa Kaldam, Triin Sooäär, Aili Sagor, Crislyn Saviste, Kadri Saaremaa, Rait Päädam, Raido Juuse, Valev Väljaots.

Üheksa annetajad on olnud anonüümsed.

Perillus täpsustas, et augustis on tulemas kolm vabaõhukontserti Järvamaa eri paigus. 6. augusti õhtupoolikul esineb Käru mõisahoovis Alen Veziko, 13. augusti õhtupoolikul Paide keskväljakul Mari Jürjens ja 27. augusti õhtupoolikul Järva-Jaani vanatehnika varjupaigas Margus Vaher.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles