Rahvas on rääkinud: Paide muusik on Eesti paremuselt viies bassist

Järva Teataja
Copy
Paide rokkbändi Ans. Andur bassimees Madis Aesma.
Paide rokkbändi Ans. Andur bassimees Madis Aesma. Foto: Dmitri Kotjuh

ERRi kultuuriportaal koostöös plaadifirmaga Vaiguviiul alustas küsitlust, et selgitada välja Eesti rockmuusika säravamad hetked. Kolmandal nädalal selgus parim bassist ja bassipartii, edetabeli viiendale kohale platseerus Paidest pärit muusik Madis Aesma (Ans. Andur, Köök, Vaiko Eplik & Eliit jm).

ERRi veebilehel on kirjas, et parimaks bassistiks hääletati Raul Vaigla, kes kogus pea pooled kõigist häältest. Raul Vaigla on kaasa teinud mitmetes erinevates tippkollektiivides, nt Radar (1981–1985), VSP Projekt (1986–1988), Ultima Thule (1987–), rääkimata ühisprojektidest teiste muusikutega. Talle järgnesid Raivo Piirsalu (Metsatöll), Peedu Kass (teinud koostööd Raivo Tafenau, Villu Veski, Meelis Vindi, Lembit Saarsalu, Tõnu Naissoo, Riho Sibula, Tõnis Mägi, Toomas Rulli, Hedvig Hansoni, Mart Soo ja mitmete teistega), Jan-Christopher Soovik (Frankie Animal) ning Madis Aesma (Ans. Andur, Köök, Vaiko Eplik & Eliit jm).

Kui eelmistel nädalatel valiti kultuuriportaali lugejate abil Eesti kõigi aegade parimat kitarristi (Riho Sibul) ja kitarrisoolot (Vjatšeslav Kobrin), parimat klahvpillimängijat (Margus Kappel)  ja -soolot (Aare Põder) ning parimat bassisti (Raul Vaigla) ja bassipartiid (Raul Vaigla), siis kolmandal nädalal otsitakse parimat trummarit ja trummipartiid.

Arvamuse saab teele saata SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles