Terviseamet ei soovita Rava järves ujuda

Järva Teataja
Copy
Punane lipp rannas
Punane lipp rannas Foto: Arvo Meeks

Kuigi õhutemperatuur pole viimastel päevadel olnud kõige soojem ja ka vali tuul ei räägi just rannailma kasuks, pole vesi supluspaikades õnneks külmaks läinud. Paide ja Türi järves on vesi endiselt üle 20 kraadi ja seega igati suplust soosiv. Rava järves ei soovita terviseamet praegu aga üldse ujuda.

Rannailma portaal ilmajaam.postimees.ee andmetel oli Türi tehisjärve ääres täna keskpäeval õhusooja vaid 15 kraadi, kuid vesi oli 23 kraadi soe. Paides oli õhusooja 16 kraadi, kuid veetemperatuur oli samuti 23 kraadi. Mõlemas rannas lehvis roheline lipp.

Järvedes ujumisel on praegu mere äärde minemise ääres ka see eelis, et lisaks soojale veele ei kimbuta Järvamaa supluspaiku sinivetikad. Mitmetes Põhja-Eesti randades Terviseamet praegu ujuda ei soovita, kuna seal vohab sinivetikas.

Terviseamet on koostanud ka tabeli supluskohtade vee kvaliteedi kohta. Ilmneb, et Järvamaal ei soovitata ujuda Rava paisjärves, kuna viimati, 13. juulil võetud proovide tulemuse järgi on sealne veekvaliteet halb. Täpsemalt on Rava järvevees lubatust rohkem soole enterokokke. 

Järvamaa ujumiskohtadest oli Terviseameti tabelis välja toodud veel Eistvere järv, Järva-Jaani tehisjärv, Matsimäe Pühajärv, Paide tehisjärv, Preediku järv, Tarbja tehisjärv, Türi tehisjärv ja Väinjärv. Neis kõigis on suplusvee kvaliteet hea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles