Türi valla muutused algavad juhtidest

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isamaa ja Res Publica Liidu juhtisikud Pipi-Liis Siemann ja Raivo Pink
Isamaa ja Res Publica Liidu juhtisikud Pipi-Liis Siemann ja Raivo Pink Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi vallavolikogu uue võimuliidu koostööleping suurte lubadustega silma ei paista, küll lubatakse tõhustada valla juhtimist ja esimene samm selleks on kaotada kaks abivallavanema kohta.

Türi vallavolikogu Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volinikud kirjutasid neljapäeval alla uuele koostööleppele, mille nad nimetasid Türi arengu leppeks.
Türi vallavolikogu liige ja IRLi Türi osakonna esimees Raivo Pink ütles, et lepe on sõlmitud vähemaks kui kaheks aastaks, seega ei tasugi loota, et kirjas oleks suuri ettevõtmisi. «Isegi 2012. aasta eelarve on juba volikogus esimese lugemise läbinud, mis tähendab, et sel aastal me suuri muutusi teha ei saa,» selgitas ta.
Pink kinnitas, et uuendused saavad alguse valla juhtidest, nimelt kaotavad nad ära kaks abivallavanema kohta. Pink märkis, et vallavalitsuse uus ülesehitus pole veel kindel, mistõttu on vara öelda, kas abivallavanematest leiab mõni teises ametis tööd või mitte.
Samas kinnitas Pink, et kui abivallavanem või abivallavanemad võivadki jätkata teises ametis, näiteks osakonnajuhina, siis palk on väiksem. Lepingus seisab, et praeguse kaheksa asemel jääb volikogusse seitse komisjoni ja kaob turvalisuse komisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles