Koerust end tippsporti võidelnud mees

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Koeru koolis oli Pavo Raudsepa klassis traditsioon joosta söögivahetunnil vanast koolimajast uude. Võitjaks osutus see, kes sai uue koolihoone ukselingi esimesena pihku. Peaaegu alati tuli võitjaks Pavo, kel startimisel oli oma nipp – tuli trepist laskumisel hoida käsipuud, et laskumise trajektoor võimalikult lühike tuleks.
Koeru koolis oli Pavo Raudsepa klassis traditsioon joosta söögivahetunnil vanast koolimajast uude. Võitjaks osutus see, kes sai uue koolihoone ukselingi esimesena pihku. Peaaegu alati tuli võitjaks Pavo, kel startimisel oli oma nipp – tuli trepist laskumisel hoida käsipuud, et laskumise trajektoor võimalikult lühike tuleks. Foto: Marianne Loorents

Salt Lake City taliolümpiamängudel 2002. aastal sprindis 34. koha ja 30 kilomeetri sõidus 60. koha saavutanud Pavo Raudsepp on sündinud Koerus, kuid elab juba ammu Tamsalus. Elukohavahetuse puhul kehtib tema kohta prantslaste ütlus, et põhjuse leidmiseks tuleb otsida naist.

Aga jätame naise loos oma järge ootama ja alustame kolmapäeva ennelõunast, mil Pavo Raudsepp oma koduõuel peale tervitamist kohe nüüdseks kurikuulsaks saanud suusatreener Mati Alaverist juttu tegi. “Ei olnud Eesti koondist, oli Alaveri tiim,” võttis mees lühidalt kokku selle, mille vastu ta kunagi aastaid võitles. Asjatult, sest ajakirjandus noort meest ei kuulanud, vaid Raudsepa sõnul vorpis lugusid, mida müüa saaks. Siis olid Alaver ja tema kasvandikud Eestis ebajumalate staatuses.

Teel Koeru meenutas Raudsepp, et 1991. aasta juunioride maailmameistrivõistluste koondises pidanuks tema sportlike tulemuste põhjal olema esinumber, aga ei olnud. Esinumbrid olid Alavere lemmikud. Näiteks Jaak Mae, kelle tulemused andsid Raudsepa sõnul pingereas kolmanda koha. “Aga pidin võitlema, olen pärit Koerust,” jätkas Raudsepp ja lisas, et pidi tippvõistlustel määrdemehe töö omast taskust kinni maksma. Raha tuli metsatöödest. Küttepuuäriga tegeleb ta tänini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles