Uuring: elanikud tajuvad koroonaviiruse kohta leviva väärinfo ohtu

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Koroonaviirus on jõudnud maailmas kõikjale. Pilt on illustreeriv
Koroonaviirus on jõudnud maailmas kõikjale. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Rohkem kui kaks kuud pärast eriolukorra lõppu tunneb kaks kolmandikku Eesti elanikest, et koroonaviiruse kohta levib palju väärinformatsiooni ja selle taga on jätkuvalt vähene teadlikkus uue nakkushaiguse kohta, selgub Turu-uuringute AS-i värskest küsitlusest.

66 protsenti elanikest on seisukohal, et koroonaviiruse kohta levib palju ebatäpset infot ja veelgi rohkem inimesi (69 protsenti) arvab, et väärinfot levitatakse põhjusel, et viirusest teatakse vähe. 44 protsenti elanikest usub, et koroonaviiruse kohta levib palju petlikku ja sihilikult eksitavat infot ning kolmandik arvab, et väärinfot levitatakse tahtlikult eesmärgiga inimesi kahjustada.

Eesti elanikest 44 protsenti otsib teadlikult ja regulaarselt koroonaviiruse teemalisi uudiseid, samas kui viiendik püüab teadlikult viiruseteemalisi uudiseid vältida. Aktiivseid teabe otsijaid on rohkem teisest rahvusest, Kirde-Eesti elanike ning 50-aastaste ja eakamate seas, samas kui koroonaviiruse teemaliste uudiste vältimine on keskmisest sagedasem nooremas vanuserühmas 25–34.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles