Rattaorienteerumises selgusid esimesed meistrid

Kuido Saarpuu
Copy
Paul Poopuu
Paul Poopuu Foto: Erakogu

Tänavuse aasta esimesed orienteerumise Eesti meistrid selgusid rattaorienteerumises, kuna nigela talve ja viiruseohu tõttu olid kõik aasta esimese poole meistrivõistlused edasi lükatud. Nüüd siis selgitati kahel päeval parimad rattaorienteerujad koguni kolmel võistlusalal. Võistluspaigaks olid seekord Saku ja Keila lähiümbruse maastikud.

 

Järvamaa orienteerumisklubi JOKA võistlejaist oli edukaim Artur Soo, kes noormeeste M17 klassi sprindirajal võitis hõbemedali.

Paul Poopuu orienteerumisklubist JOKA vahendas, et noormeeste 4,8 km ja 12 kontrollpunktiga sprindirada kulges Saku tänavail, kus toimus tuline medaliheitlus. Kulla võitis kindlalt Mihkel Mahla Värska OK Pekost, ent võistluses kahvatumatele medalitele õnnestus Artur Sool järgnevaid konkurente nappide sekunditega edestada.

Hea tulemuse saavutas Soo ka tavarajal, kus lõpetas neljanda kohaga.

Samas vanuseklassis saavutas lühirajal tubli sõiduga neljanda koha Raiko Alliksaar. Lisaks lõpetas ta tavaraja kuuenda ja sprindi seitsmenda kohaga.

Raiko Alliksaar
Raiko Alliksaar Foto: Erakogu

Meeste eliitklassis oli medalivõidule väga lähedal Priit Poopuu, kes sprindis oli veel eelviimases kontrollpunktis 15 sekundilise eduga kindlalt pronksipositsioonil. Paraku raja viimase etapi lahendus osutus ebaõnnestunuks ja pronksmedal jäi lõpujoonel kahe sekundi kaugusele ning tulemuseks neljas koht. Lühiraja võistlus lõppes talle kuuenda kohaga.

Meesveteranid M60 klassi lühiraja võistluses õnnestus kitsastel, juurikalistel ja tehnilistel radadel pronksmedal võita Paul Poopuul. Raul Laas saavutas samas vanuseklassis kuuenda koha. Ilmar Udam lõpetas M40 klassi tavaraja võistluse samuti kuuenda kohaga. 

Jooksualade orienteerumismeistrid erinevatel orienteerumisdistantsidel selguvad septembris. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles