Sidepataljon toob Vallimäele ajalooliste lippude kõrvale ka soomuki

Urmas Glase
Copy
Laupäeval on Paides uudistada nii 90 aasta tagune järvamaalaste annetatud staabi- ja sidepataljoni lipp, kui selle hilisemad koopiad.
Laupäeval on Paides uudistada nii 90 aasta tagune järvamaalaste annetatud staabi- ja sidepataljoni lipp, kui selle hilisemad koopiad. Foto: Urmas Glase

Juba sel laupäeval tähistab maakonna vanim mäluasutus Järvamaa muuseum 115. aastapäeva Paides muuseumi juures ja Vallimäel koos staabi- ja sidepataljoniga. Väeosa meenutab 90 aasta möödumist Järvamaalt lipu saamisest ning toob näha kaasaegset sidetehnikat, näiteks juhtimissoomuki PASI ja muid masinaid.

«Staabi- ja sidepataljon on Paide ja Järvamaa inimestega seotud olnud juba sõjaeelsest ajast ning on erakordselt südantsoojendav, et see seos on vankumatult tugevana püsinud tänaseni. On rõõm, et saame tähistada staabi- ja sidepataljoni lipu aastapäeva Paides koos Järvamaa rahvaga ja ootame kõiki huvilisi aastapäevast osa võtma,» kutsus staabi- ja sidepataljoni ülem kolonelleitnant Priit Averkin.

Järvamaa muuseumi teadusjuht Ründo Mülts kinnitas, et laupäevase ürituse kõige rariteetsem ese - 90 aasta vanune sidepataljoni originaallipp on juba toodud Paidesse ning 1. augustil saab seda vaadata Vallitorni 8. korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles