Riigi toel saab korda kaks linnatänavat ja üks tee vallas

Järva Teataja
Copy
Teetööd. Foto on illustratiivne.
Teetööd. Foto on illustratiivne. Foto: Eeva Kaun

Kohalike omavalitsustel oli võimalik sel aastal juba teist korda taotleda kohalike teede juhtumipõhist toetust kahel otstarbel: teedele, mida läbib transiitliiklus ja ettevõtlusega seotud teede olukorra parandamiseks. Transiittee toetust on kavas eraldada ligikaudu 10,3 ning ettevõtlusega seotud teedele 3,8 miljonit eurot. Toetust jagus ka kolmele Järvamaa omavalitsusele.

Tavaliselt eraldab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium juhtumipõhist toetust korra aastas, riigieelarves ette nähtud mahus. Selle aasta märtsis said kohalikud omavalitsused juba 7 miljoni euro ulatuses investeeringutoetust, et korrastada 21 teed ja tänavat. Täna valitsuse poolt heakskiidu saanud toetusesse suunatav lisaraha on mõeldud majanduse turgutamiseks ja majanduskriisi ajal riigi rolli suurendamiseks turul.

Transiitteede korrastamiseks sai toetust Türi vald, et korrastada Raadiojaama tänav. Ettevõtlusega seotud teedele korrastamiseks said toetust Järva vald, et korrastada Tööstuse tee ja Paide linn, kus hakatakse remontima Pikka tänavat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles