Maakonna jahimehed said loa küttida 10 karu pluss ühe varupileti

Urmas Glase
Copy
17. juunil jäi Esna lähedal jahimeeste rajakaamerasse ilmselt sama karu, kes samaskülaplatsil korduvalt mesitarude kallal käis ning ilmselt maiustas kuid ka teiste ümbruskonna mesitarude kallal. Roosna-Alliku jahimehed usuvad, et täna hommikul lastud loom on see sama.
17. juunil jäi Esna lähedal jahimeeste rajakaamerasse ilmselt sama karu, kes samaskülaplatsil korduvalt mesitarude kallal käis ning ilmselt maiustas kuid ka teiste ümbruskonna mesitarude kallal. Roosna-Alliku jahimehed usuvad, et täna hommikul lastud loom on see sama. Foto: Jaak Mässak

Keskkonnaamet eraldas homme algavaks karude küttimise hooajaks Järvamaa jahimeestele 10 luba. Lisaks on reservis üks luba juhuks, kui peaks olema vajadus mõne ülekäte läinud isendiga tegelemiseks.

Järva Jahindusklubi tegevjuht Lauri Ellram ütles, arvestades varasemaid aastaid on kümne loa saamine edasiminek, ning ei saa nuriseda. Mullu tuli Järvamaale kuue pruunkaru küttimisluba.

"Kümnest Järvamaa jahimeestele antud lubadest neli said jahtkonnad, kus karud viimasel ajal enam kurja on teinud. Privaatne luba kehtib kaks kuud. Kui selle ajaga pole need realiseeritud, võivad lube kasutada ka teised jahtkonnad," rääkis Ellram.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles