Türi-Tamsalu rattamatk kulgeb Järva vallas

Kuido Saarpuu
Copy
IV Türi-Tamsalu Matkatee rattamatk
IV Türi-Tamsalu Matkatee rattamatk Foto: Erakogu

Kui traditsiooniliselt on Türi-Tamsalu rattamatk alguse saanud Türi raudteejaama juurest, siis tänavu sõidetakse pühapäeval kl 10 alguse saavat matka Järva vallas.

 

Matkakeskus asub Esna vallamajas Kareda külas. Sealt on ka matka algus- ja lõpppunkt. Tagasi jõutakse 47km trassilt umbes kuue tunni pärast.

Külastuspaikade nimed distansil ja sulgudes kaugus lähtest: Esna wallamaja – Kareda küla – Ammuta (5km) – Kuusna – Salutaguse küla (11km) – Metsla küla, Jürimardi talu (15km) – Karinu järv (19,5km) – Karinu karjäär – Türje (23km) – J-Jaani Vanatehnika Varjupaik – J-Jaani järv (28km) – Kagavere – Kodasema (38,5km) – Esna küla – Öötla rist – Esna wallamaja (47km).

Distantsil tehakse grupi kooshoidmiseks lühipeatusi lugude jutustamisega paikkondadest. Järva-Jaanis on võimalik kaupluseid külastada. Matkalisi saadavad Tõnu Taal ja Riina Annus.

Lisainfo!

RATTAMATK

Türi-Tamsalu Matkatee korraldab igal aastal suve lõpu poole vanal raudteetammil jalgratastega rahvamatka.

Suures osas endisel Türi-Tamsalu kitsarööpmelisel raudteetammil kulgev rada jõuab ka asulate tänavatele, metsaradadele, kergliiklusteedele ja kõrvalmaanteedele. Varasematel aastatel on osalejad saanud valida kahe distantsi vahel- 35 ja 65 km vahel.

Tänavu on see kaheksas kord rattamatka korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles