Kesk-Eesti taluturg Kesk-Eestisse ei tule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

MTÜ Järva Arengu Partnerid (JAP) esialgne plaan korraldada igal sügisel Mäos Sämmi Grilliga samas hoones asuvas võimlas kolmepäevane taluturg, kus kohalikud talunikud saaksid oma toodangut müüa, sai uue suuna.

Teisipäeval istus JAPi juhatus koos ja selgeks sai, et Mäosse Kesk-Eesti taluturgu siiski ei tule. “Meie võimuses pole sinna inimesi kokku meelitada,” põhjendas JAPi tegevjuht Silva Anspal. “Otsustasime, et läheme sinna, kus on rahvast – pealinna.”
Mitmepäevane taluturg on plaanitud ühele oktoobri nädalavahetusele ja selle koht võiks Anspali hinnangul olla mõnes pealinna kaubanduskeskuses.
“Idee on praegu suhteliselt toores, esitame koos Lõuna-Järvamaa koostöökoguga ühisprojekti ja taotleme toetust, rahastusotsus tuleb aprillis, selleks ajaks peavad meil kaubanduskeskustelt hinnapakkumised olemas olema,” sõnas Anspal. “Meie mõte on siduda taluturg Järvamaa päevaga Tallinnas. Ühel aastal me sellise päeva tegime, aga nüüd tahaksime tutvustada mitte ainult Järvamaa kohalikke tooteid ja toitu, vaid ka siinset elukeskkonda ehk piirkonnad saaksid iseendid seal tutvustada.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles