Naiste võrkpallikoondis võõrustab kolmel päeval Paides lätlasi

Anne Põder
Copy
Võrkpall: Eesti - Soome
Võrkpall: Eesti - Soome Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti võrkpalli rahvusnaiskond jätkab sel nädalal kontrollmänge Paides, kus kolmel järjestikusel päeval võõrustatakse Läti koondist.

Eesti naiste võrkpallikoondise asjaajaja ja statistik Mihkel Sagar selgitas, et Paides on naiskond treeninud juba peaaegu kolm nädalat ning E-Piima spordihallis tuntakse end juba üsna koduselt. "E-Piima spordihallis on kõik võimalused treenimiseks tagatud ning elukohaks valitud Paide SPA Hotell asub sellest vaid mõneminutilise jalutuskäigu kaugusel,» kiitis ta kohalikke olusid.

Paides viib treeninguid läbi koondise itaallasest peatreener Lorenzo Micelli, kes on Euroopas väga tunnustatud ja nimekas treener. Teda abistavad Rainer Vassiljev ja Türilt võrkpalluri karjääri alustanud Andres Toobal.

Eelmisel nädalal peeti peatreener Lorenzo Micelli juhendamisel esimesed kontrollkohtumised Soomega ja saadi kirja 3:2 ja 3:0 võidud ning 2:3 kaotus.

Läti vastu on peatreener Lorenzo Micellil kasutada 13 mängijat, sest haigestunud kapten Julija Mõnnakmäe ja Hanna Pajula jäävad neist kohtumistest eemale. Mõnnakmäe asemel liitub naiskonnaga noor sidemängija Helena Loos.

Mihkel Saga ütles, et teravam konkurents oli eestlastel Soomega, kellega on juba kümme aastat võrdsel tasemel mängitud. "Läti koondisest on Eesti naised suutnud aastaid tagasi samuti tugevamad olla, kuid viimastel aastatel pole nendega mängitud ega teata seetõttu, mida oodata,» märkis ta.

Sagar rõhutas, et mängude eesmärk pole võit, vaid parimate võimalike võistkonnakoosluste väljaselgitamine. «Samas ei lähe sportlased palliplatsile kindlasti sirge jalaga, vaid ikka maksimaalselt pingutama ja oma oskusi näitama,» lisas ta. 

Kohtumised Lätiga jäävad naiskonnale selle koondisesuve viimasteks, sest esialgselt kavas olnud Euroopa meistrivõistluste valikmängud lükkusid järgmise aasta jaanuarisse. Eesti kuulub valiksarjas ühte alagruppi Šveitsi ja Valgevenega.

TEAVE

Kontrollmängud Lätiga:

4. augustil kell 18.00 Eesti - Läti (Paide, E-Piima spordihoone)

5. augustil kell 18.00 Eesti - Läti (Paide, E-Piima spordihoone)

6. augustil kell 12.00 Eesti - Läti (Paide, E-Piim spordihoone)

Kõik mängud on pealtvaatajatele avatud ja tasuta, 5. augusti kohtumine on otsepildis nähtav Postimehe vahendusel.

Rahvusnaiskonna koosseis mängudeks Lätiga: sidemängijad Karolina Kibbermann ja Helena Loos; nurgaründajad Kristiine Miilen, Nette Peit, Eva Liisa Kuivonen ja Polina Bratuhhina-Pitou; diagonaalründajad Kertu Laak ja Kadi Kullerkann; temporündajad Liis Kullerkan, Eliise Hollas ja Eliisa Peit ning liberod Anu Ennok ja Ingrid Kiisk.

Peatreener Lorenzo Micelli, abitreenerid Rainer Vassiljev ja Andres Toobal, ÜKE treener Alessandro Orefice, füsioterapeut Giuseppe Pigliacampo ja Liisi Sakala, statistik/mänedžer Mihkel Sagar, arst Mari Arak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles