Paidesse valmis maja psüühilise erivajadusega inimestele

Kuido Saarpuu
Copy
Paides asuvas psüühiliste erivajadustega inimeste kodus on ehitustööd lõpule jõudnud ning peagi hakatakse tegelema sisustusega. Esimesena sai paika köögimööbel.
Paides asuvas psüühiliste erivajadustega inimeste kodus on ehitustööd lõpule jõudnud ning peagi hakatakse tegelema sisustusega. Esimesena sai paika köögimööbel. Foto: SA Koeru Hooldekeskus

Sel nädalal valmisid kortermajad psüühilise erivajadusega inimestele Paides, Põltsamaal ja Ahtmes. 72 erivajadusega inimest kolivad uutesse kodudesse septembrikuus.

 

Lõuna piirkonna juht Imbi Rego näeb majade valmimist osana suurest muutusest: “Olen õnnelik, et vaimse tervise probleeme ei pea enam varjama ja haiguse tõttu kogukonnast kaduma. Kui inimene ei saa päris iseseisvalt enam iseenda kodus hakkama, on meil võimalus luua talle kodune elukeskkond, mis ei tähenda ainult uut maja, vaid ka uut sisu päevadele. Meil on teadmised, kuidas inimest toetada, et ta tervis taastuks ja ta saaks elada võimalikult tavaliselt, nagu enamus meist”.

Kinnisvaradirektor Karl Mänd on rahul, et hoolimata koroonakriisist valmisid majad õigeaegselt. “Soovime, et iga inimene saaks teenust kodu lähedal, see võimalus on juba 30 omavalitsuses. Üle 1200 ehk kaks kolmandikku meie klientidest elab nüüd kodusarnastes tingimustes. Järgmised majad ehitame Raplasse, Pärnusse, Kuressaarde ja Põlvasse. Suurematest linnadest ei ole meie kodusid veel Tartus ja Narvas. Otsime ka võimalusi kaasaegsete majade ehitamiseks Harjumaale, kus on suur teenusekohtade puudus”, lisas Mänd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles