Paide mees kirjutab Eesti parimate võrkpallurite mängu numbriteks

Anne Põder
Copy

Paidest pärit Mihkel Sagar on võrkpallitreener Rando Ringmetsa ainus õpilane, kes jõudnud välja Eesti koondisesse. Mis sellest, et tegemist on naiste koondisega ning Mihkel ei tee suuri tegusid mitte platsil, vaid hoopis telefon kõrva ääres asju ajades või arvuti taga numbreid ritta lüües. «See on meie omavaheline nali,» muigas Mihkel. Aga fakti, et ta on Eesti naiste võrkpallikoondise täieõiguslik liige, see ei muuda.

Mihkel Sagar (38) töötab Eesti võrkpalli liidus noorte- ja naistekoondise asjaajaja ehk mänedžerina ning teeb selle kõrvalt ka statistikat, mille põhjal saab enda koondise ja vastaste mängu analüüsida. «Üldiselt peaks mõlemas ametis olema oma inimene, kuid mingil seletamatul moel olen sattunud kõike üksi tegema. Vaid tähtsamate võistluste ajal võtan appi assistendi, kes korraldab võistkonna eluolu, et mina saaks põhiliselt statistikale keskenduda,» selgitas ta.

Esmajärjekorras peab Mihkel ennast ikka statistikuks. «See on mu põhitöö, milles olen väga põhjalik ning isegi maailma mastaape silmas pidades hea,» sõnas ta. Muu töö on lihtsalt juhuse tahtel kuidagi kaasa tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles