Paide võõrustab suuri suvemänge

Kuido Saarpuu
Copy
Eestimaa Suvemängud ühendavad kogu Eesti ja ka erinevad põlvkonnad ning seda suuresti tänu piirkondlike spordiliitude pikaajalisele pingutusele.
Eestimaa Suvemängud ühendavad kogu Eesti ja ka erinevad põlvkonnad ning seda suuresti tänu piirkondlike spordiliitude pikaajalisele pingutusele. Foto: Laila Kaasik/Tartu Postimees

Eesti sportlikumad omavalitsused selguvad 22.-23. augustil Paides. Juba 45. korda toimuvatele võistlustele oodatakse üle 1 000 võistleja. 

Võisteldakse kümnekonnal spordialal ning võitjad selguvad nii linnade kui ka valdade arvestuses. Kavas on kergejõustik, meeste võrkpall, naiste võrkpall, tennis, petank, orienteerumine, jalgrattakross, mälumäng, köievedu, kettagolf ja trikitõukeratta võistlus. Lisaks selgitavad kombineeritud võistlusel omavahel paremaid ka omavalitsuste juhid.

Esialgsete plaanide kohaselt pidid 45. Eesti omavalitsuste suvemängud toimuma 11.-12. juulil, kuid koroonaaeg pani võistluste toimumise kahtluse alla. Lõpuks otsustati spordipidu korraldada augustikuu teises pooles.

Eelmisel suvel Tartus toimunud 15. Eestimaa suvemängudel võitis omavalitsuste jõuproovi linnadest Tartu, suurtest valdadest Rae, väikestest valdadest Kiili. Selle aasta suvemängude ajal selguvad ka Eesti meistrid, sest 23. augustil on Paides kavas Eesti meistrivõistlused kiikingus.

Eesti omavalitsuste suvemängud korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Paide Linnavalitsuse ja Järvamaa Spordiliiduga. Lisainfot võistluse kohta saab aadressilt www.joud.ee.

Uuri täpsemalt Paide linnalehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles