Hulk Järvamaa muuseume avab augustiöös uksed

Kuido Saarpuu
Copy
Eesti jalgrattamuuseum Väätsal
Eesti jalgrattamuuseum Väätsal Foto: Kuido Saarpuu

Seoses Eestis ulatuslikult leviva viiruse ja kehtestatud eriolukorraga otsustasid korraldajad käesoleva aasta Muuseumiöö toimumise edasi lükata – 16. mail toimuma pidanud sündmus liigub 29. augustile.

Muuseumiöö teema "Öös on aega" kutsub külastajaid mõtlema aja kulgemisele, mõõtmisele ja märkamisele. Kuidas aja kulgemine käesoleval, väga teistsugusel aastal, muutnud on? Aega on justkui kõigil ühtviisi 24 tundi ööpäevas. Või kas see ikka on nii? Mida me ajaga peale hakkame, kuidas aeg kulgeb ja millises ajas me üldse elame? Inimeste kohta öeldakse "oma aja laps" ja kõigel tundub olevat oma aeg: sünniaeg ja künniaeg, prooviaeg ja kooliaeg, õitseaeg ja uneaeg. Kuidas mõõdetakse aega poeetiliselt, bioloogiliselt, astronoomiliselt, tehnoloogiliselt – ja miks mõned meist elavad täna aastas 2020, aga teistel on aastanumbriks 5778, 1441 või 10233? 

​Muuseumiöö teema "Öös on aega" kutsub külastajaid mõtlema aja kulgemisele, mõõtmisele ja märkamisele.

Muuseumiööd korraldavad igal aastal koos Eesti muuseumid ja Eesti Muuseumiühing. Täpsemat infot muuseumiöö kohta saab veebilehelt www.muuseumioo.ee ja Facebookist.

MUUSEUMIÖÖ JÄRVAMAAL:

A.H. Tammsaare muuseum Vargamäel

Ajakeskus Wittenstein / Järvamaa muuseum

Albu mõis

Eesti Jalgrattamuuseum

Eesti Piimandusmuuseum

Eesti Ringhäälingumuuseum

Järva-Jaani Vanatehnika varjupaik ja muuseumide keskus

Järva-Madise kirik

Järva-Madise Wallamaja

Käru Muuseum

Lisainfo programmi kohta siit! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles