Krossisõitja Meico Vettik tõusis Euroopa meistrivõistluste etapil poodiumile

Kuido Saarpuu
Copy
Meico Vettik
Meico Vettik Foto: Kuido Saarpuu

Lätis Kegumsi krossirajal toimus teisipäeval 11. augustil Euroopa meistrivõistluste etapp EMX 250 ja EMX Open klassidele. Mõlemas klassis oli eestlastel põhjust rõõmustamiseks, kui EMX Open klassis võttis etapivõidu Karel Kutsar ja EMX 250 klassis tuli teisele kohale Meico Vettik, kirjutab msport.ee lehekülg. 

EMX 250 klassile oli kavas hooaja kolmas etapp. Eesti suurimaks lootuseks oli Jörgen-Matthias Talviku (Husqvarna), kes peale kahte etappi sarjas neljandat kohta hoidis, kuid sangariks osutus hoopis Meico Vettik (KTM), kes kvalifikatsioonis oli alles 20. aega näidanud. Avasõidus suutis Vettik teha suurepärase stardi ja ta võttis sisse kolmanda positsiooni. Tema ees olid kaks prantslast Tom Guyon (KTM) ja sarja liider Thibault Benistant (Yamaha). Esikolmik suutiski ees sellist tempot tegema hakata, et teistega hakkas vahe sisse tulema. Vettik hakkas sõidu keskel liidritest maha jääma ning ka paar konkurenti tulid ohtlikult lähedale, kuid ta suutis oma kohta ikkagi hoida ning tuli finishisse kolmandana. Sõidu võitis Benistant, teine oli Guyon.

Teises sõidus tegi taas korraliku stardi Vettik, kes oli avaringilt tulles seitsmes. Enamuse sõidust püsiski ta seitsmendal/kaheksandal kohal. Kui paar päeva varem toimunud etapil Vettik teises sõidus kustus, siis täna suutis ta lõpuni pingutada ja sõidu lõpuks oli ta kuues, etapi kokkuvõttes aga teine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles