Sõrandu vabatahtlik päästekomando palub abi

Anne Põder
Copy
Sõrandu vabatahtlikud päästjad vajavad teiste abistamiseks ka ise veidi abi.
Sõrandu vabatahtlikud päästjad vajavad teiste abistamiseks ka ise veidi abi. Foto: Sõrandu Vabatahtlik Päästekomando

Sõrandu päästekomandol on tekkinud mure tehnikaga. Nende taastatud ZIL 130 (Zillu) ja ZIL 131 6×6 (Nukuke) on küll töökorras ja valmis igal ajal appi tõttama, kuid mõlema puhul on probleemiks kütusemaias bensiinimootor.

Komando pealik Janis Neemsalu täpsustas, et masinad rüüpavad 50 liitrit saja kilomeetri kohta. "Mõnikord on väiksem auto sündmusel kaasas, et kanistritest bensiini juurde tankida,“ rääkis ta.

Neemsalu viskas nalja, et mõne tuletõrje sündmuse peale võib bensiini isegi rohkem kuluda kui vett.

Vanad masinad on bensiini suhtes kulukalt janused.
Vanad masinad on bensiini suhtes kulukalt janused. Foto: Sõrandu Vabatahtlik Päästekomando

Kurb on aga see, et janused masinad raputavad tugevalt komando eelarvet. "See võib lõpuks viia kokkuhoiuni kogukonna turvalisuse arvelt," sõnas ta hoopis tõsisemalt.

Sõrandu vabatahtliku päästekomando meestel on muuhulgas koroonakriisist tingitud rahapuuduse tõttu pooleli jäänud ka depoo olmeruumide ehitus ja varustuse uuendamine.

Neemsalu sõnul ei aja nad taga luksust, vaid soovivad elementaarsed asju nagu WC, dušinurk ja pesumasin koos kuivatamise võimalusega. "Varustus on olnud meil kasutusel kauem kui selle soovituslik eluiga. Tahame ka varustust uuendades vältida riski, et teisi päästes ei satuks meie vabatahtlikud ise ohtu,“ rääkis ta.

Sealjuures rõhutas Neemsalu, et päästealaselt on komando vabatahtlikud väga pädevad, pühendunud ning käivad korrapäraselt õppustel ning koolitustel ennast täiendamas.

Kui järvalastel või nende juhitavatel eettevõtetel ja asutsutel on võimalik Sõrandu päästjaid aidata, on vähimgi abi oodatud kontole MTÜ Sõrandu Külaselts EE172200221036462530.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles