Pärastlõunal selguvad Paide Keskväljakul rannavolle Eesti meistrid

Urmas Glase
Copy
Öövõrkpall
Öövõrkpall Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Täna pärastlõunal selguvad Paide Keskväljaku liivaväljakul rannavolle tänavused Eesti meistrid. Tiitlile on pretendeerimas kogu Eesti rannavõrkpalli koorekiht.

Sel nädalavahetusel Paides peetavatel Värska Vesi rannavolle Eesti meistrivõistlustel selgusid laupäeval veerandfinaalpaarid. Oodatult näeb pühapävastes veerandfinaalides kõiki eeldatavaid favoriite. Otsepilti näeb alates meeste kolmandast veerandfinaalist Postimehe vahendusel.

Eesti rannavõrkpalli meistrivõistlused algasid eile kvalifikatsiooni- ja põhiturniiri mängudega. Täna hommikul kell 10 alustati veerandfinaalidega ning pärastlõunal selguvad meistrirpaarid.

Võistluste organisaator, Paide võrkpalliklubi treener Piret Reinfeld kinnitas, et Paides on võistlustules kõik Eesti paremad mängijad. 

Meistritiitli nimel heitlevad esipaarid Kusti Nõlvak – Mart Tiisaar ja Liisa Soomets – Heleene Hollas. Lisaks näeb võistlemas kunagisi juunioride maailmameistreid Kristo Kollot – Oliver Vennot, kes nüüd teevad tegusid saalikoondises.

Kui varem karikasarja etappidel on võitlustules olnud ka Läti ja Leedu tugevamad paarid, siis Eesti meistrivõistlustel külalistel asja pole - osaleda saavad vaid Eesti mängijad.

Meestest on favoriitideks Nõlvak – Tiisaar, neile pakuvad konkurentsi Timo Lõhmus – Dmitri Korotkov, Kollo – Venno, vennad Siim ja Märt Tammearu, Sander Steinberg – Urmas Piik, Argo Arak – Kaspar Pomerants, Rasmus Meius – Kaur Erik Kais jt.

Naistest on soosikuks meie ainus täielikult rannavõrkpallile pühenduv paar Soomets – Hollas. Kõrgete kohtade nimel tahavad kindlasti sõna sekka öelda Renate Pikk – Juudit Kure-Pohhomov, Kristi Nõlvak – Merilin Paalo, Mari Loorman – Marie Pohlak.

Meestest jõudis otse alagrupist veerandfinaali Eesti esiduo Kusti Nõlvak ja Mart Tiisaar, kes teenisid kaks kindlat 2:0 võitu. Nende vastaseks olevad Siim Ennemuist ja Kaarel Pomerants pidid homsetele mängudele jõudmiseks pidama kolm kohtumist ja said otsustavas mängus 2:0 jagu kvalifikatsioonist tulnud Kevin Helimetsast - Juhan Püvist.

Põnev paar on kunagised U19 maailmameistrid Kristo Kollo ja Oliver Venno ning Karl Jaani - Steven Kabanen. Nimelt on Kollo ja Jaani koos kõrgemal tasemel rannavollet mänginud ja ka olümpiapiletit jahtinud. Alagrupis said praegused saalikoondise mehed esikoha ehk pääsesid otse kaheksa parema sekka. Jaani ja Kabanen pidid pidama otsustava kohtumise, kus saadi 2:0 jagu Sander Talistust - Siim Rantanenist.

Kolmandas veerandfinaalis kohtuvad Tartus peetud karikafinaalil suurepärast mängu näidanud Kaspar Pomerants ja Argo Arak ning Urmas Piik - Sander Steinberg. Arak - Pomerants jõudsid kahe mänguga veerandfinaali, Piik ja Steinberg mängisid kohale kaheksa seas Steven Meiluse - Johann Olaf Läänega ja võitsid 2:0.

Viimases veerandfinaalis lähevad vastamisi samuti vaid rannavollele pühenduvad Timo Lõhmus - Dmitri Korotkov ning noorte rannavolle tiitlivõistlustel edukalt esinenud Rasmus Meius ja Kaur Erik Kais. Neist esimesed tagasid koha kaheksa sekka otse alagrupist, Meius - Kais teenisid otsustavas mängus 2:0 võidu vendade Siim ja Märt Tammearu üle.

Naistest jõudsid kindlalt kaheksa sekka Eesti esinumbrid Liisa Soomets ja Heleene Hollas, kes võitsid kindlalt mõlemad A-alagrupi mängud. Neile tulevad veerandfinaalis vastu Kristi Nõlvak ja Merilin Paalo, kes Eesti Grand Prix´ sarja avaetapil Rakveres said pronksi. Täna said Nõlvak - Paalo edasi tänu 2:1 võidule Kadi Kalmu - Liina Kaisi üle.

Teises veerandfinaalis kohtuvad Merilyn Jõearu ja Maret Kuuse ning Kristi Vink ja Kadri Keskküla. Neist esimesed võitsid C-alagrupi, Vink ja Keskküla tagasid edasipääsu 2:1 võiduga Liisa-Lotta Jürgensoni - Lisette Pihori vastu.

Koha play-offis tagasid ka Silja Ostrov - Gerli Toomela, kes pääseid edasi tänu D-alagrupi esikohale. Nende vastaseks on noored Eva Liisa Kuivonen - Katariina Vengerfeldt, kes suutsid otsustavas matšis 2:0 paremad olla Erle Püvist ja Kaisa Õunpuust.

Viimases veerandfinaalis tulevad väljakule kaks sel suvel heas hoos olnud paari ehk Renate Pikk ja Juudit Kure-Pohhomov ning Marie Pohlak ja Mari Loorman. Pikk - Kure-Pohhomov teenisid alagrupis 2:1 ja 2:0 võidud ja jõudsid otse kaheksa sekka. Pohlak - Loorman võitsid pääsu eest veerandfinaali 2:1 Maria Säästla - Annaliisa Malsi.

Alates meeste veerandfinaali kolmandast mängust näeb Postimehe veebis võistlustelt otsepilti.

Värska Vesi Eesti meistrivõistlused on ühtlasi Eesti rannavõrkpalli Grand Prix´ sarja viimaseks etapiks.

Meeste veerandfinaalid:

10.00 Kusti Nõlvak/Mart Tiisaar - Siim Ennemuist/Kaarel Pomerants

10.50 Kristo Kollo/Oliver Venno - Karl Jaani/Steven Kabanen

11.40 Kaspar Pomerants/Argo Arak - Urmas Piik/Sander Steinberg

12.30 Timo Lõhmus/Dmitri Korotkov - Rasmus Meius/Kaur Erik Kais

Naiste veerandfinaalid:

10.00 Liisa Soomets/Heleene Hollas - Kristi Nõlvak/Merilin Paalo

10.45 Merilyn Jõearu/Maret Kuuse - Kristi Vink/Kadri Keskküla

11.30 Silja Ostrov/Gerli Toomela - Eva Liisa Kuivonen/Katariina Vengerfeldt

12.15 Renate Pikk/Juudit Kure-Pohhomov - Marie Pohlak/Mari Loorman

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles