Muuseumiööl ootavad külalisi enam kui 160 muuseumi ja põnevat paika

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Muuseumiöö Järvamaal A. H. Tammsaare muuseumis ja Aravete külamuuseumis
Muuseumiöö Järvamaal A. H. Tammsaare muuseumis ja Aravete külamuuseumis Foto: Annika Rohi

29. augustil toimub järjekorras kaheteistkümnes üle-eestiline muuseumiöö, mis sel korral kannab pealkirja "Öös on aega". Erakorraliselt augustikuusse kolinud sündmuse eriprogrammid on tänasest veebis avalikud – programmist leiab eriekskursioone, töötubasid, orienteerumismänge: avastamist kõikidele, olenemata vanusest ja huvidest.

Kokku võtab tänase seisuga erandkorras augustis toimuvast muuseumiööst osa üle 160 muuseumi, lisaks muuseumidele teevad oma uksed viieks tunniks tasuta lahti mitmed näitusepaigad, arhiivid, kirikud, mõisad. Et sündmused toimuvad nii väli- kui sisetingimustes, panevad korraldajad publikule südamele jälgida igal pool kohapeal muuseumite instruktsioone ja loomulikult pidada kinni kõikidest Terviseameti hetkel kehtivatest nõuetest ja soovitustest. 

"Kui kevadel olime sunnitud muuseumiöö edasi lükkama, puudus kindel teadmine, kas augustis muuseumide suursündmust korraldada saab. Täna aga saame olla rõõmsad, et nii keerulise perioodi kiuste on rohkem kui 160 muuseumit ja muud paika valmis oma uksed külastajatele tasuta avama; kui kõik vastutustundlikult käitume, saame kindlasti sündmuse turvaliselt korraldatud. Muuseumitel on olnud aega teha öö plaane nii, et kõikidel oleks külla tulles turvaline. Selle kohta, mis täpsemalt igas kohas toimub, saab infot öö kodulehelt," rääkis muuseumiöö programmijuht Vivian Siirman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles