Paide-Türi rahvajooks jääb tänavu ära

Silja Vilbu
Copy
Paide-Türi rahvajooks ootab veel valitsuselt piirangute leevendamist.
Paide-Türi rahvajooks ootab veel valitsuselt piirangute leevendamist. Foto: Dmitri Kotjuh

Viking Windows Paide-Türi rahvajooksu korraldusmeeskond andis teisipäeval teada, et tänavune jooks, mis oli planeeritud toimuma 27. septembril 2020, jääb koroonapiirangute tõttu ära.

Korraldajate sõnul on praeguse seisuga Covid-19 näitajad üha enam pead tõstmas ning esineb ebaselgust selle osas, kas või millised piirangud sügisel kehtestatakse või jätkuvad. Kui tänase seisuga on kehtestatud piir, et avalikul väliüritusel võib osaleda maksimaalselt 2000 inimest ja selline piir jätkub ka septembris, ei ole korraldajate hinnangul võimalik jooksu läbi viia. Tavapäraselt on jooksust osa võtnud üle 3000 inimese ning näiteks eelmisel aastal oli registreerunuid enam kui 4000.

„Tänavu oli meil plaanis esmakordselt korraldada ka Türi linna 5 km jooks ning see oleks kindlasti osavõtjate arvu veelgi suurendanud. Lisaks jooksust osavõtjatele tuleb arvesse võtta ka vabatahtlikke, keda eelmine aasta oli 250. Alternatiiviks oli võimalus vähendada osavõtjate arvu, kuid see oleks põrkunud meie tõekspidamisega, et kõik spordisõbrad saavad rahvajooksul osaleda“ lisas Paide Spordikeskuse juhatuse liige ja jooksu eestvedaja Erich Petrovits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles