Riik koondas kohalike omavalitsuste uued teenused värskesse portaali

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Õngitsuskirjades olevad viited viivad võltsitud veebilehele, mis on näiliselt sarnane panga päris kodulehega. Foto on illustratiivne.
Õngitsuskirjades olevad viited viivad võltsitud veebilehele, mis on näiliselt sarnane panga päris kodulehega. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rahandusministeerium koos partneritega tutvustab järgmisel nädalal värskelt valminud kohalike omavalitsuste veebilehte, mille kaudu saab detailse ja kompaktse ülevaate omavalitsuse teenuste tasemetest.

Uue portaaliga soovitakse väärtustada omavalitsuste pakutavaid teenuseid ja tõsta elanike teadlikkust nendest. Kogu Eesti andmete ühele lehele toomine pakub omavalitsustele võimalusi võrdlusteks, heade praktikate jagamiseks ja paremate teenuste kujundamiseks. 

Veebilehel on vaadeldud kõiki peamisi omavalitsuste vastutusvaldkonna teenuseid. Näiteks hariduse, kultuuri, taristu, jäätmemajanduse, turvalisuse ja sotsiaalvaldkonnast. Teenuseid on hinnatud ühtse hindamismetoodika alusel. Pakutavate teenuste kohta sisendit on kogutud riiklikest registritest ja riigiasutuste andmebaasidest, kohalikelt omavalitsustelt neile saadetud küsitluste ning elanike rahulolu uuringu kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles