Värskas peeti Väätsa eeskujul kortermajade päeva

Copy
Värskas peeti kortermajade päeva
Värskas peeti kortermajade päeva Foto: Madis Perli

Väätsa kortermajade festival, mida tänavu peeti kuuendat korda, on tähelepanu äratanud ka väljaspool Järvamaad. Veelgi enam, Võrumaal asuv Värska alevik otsustas Väätsa eeskujul kortermajade päeva korraldada.

Kõiki Värska kortermajade praegusi ja endisi elanikke kutsuti 20. augustil Pikk 14 kortermaja esisele platsile kortermajade päeva tähistama.

"Kortermajades elamine on ka maal sama loomulik nähtus kui suurtes linnades. Ei ole nii, et väljaspool suuri linnu peaks ilmtingimata elama eramajas. Ka korter on mugav elukeskkond ja sama väärtuslik. Kortermajades on elatud ja kortereid on Värskas ka välja üüritud teadaolevalt juba pea sada aastat. Eesti taasiseseisvumispäeval toimuv kortermajade päev toob üheks päevaks fookusesse kortermajad ja aitab ühistegevuse kaudu elavdada majadevahelist suhtlust. Idee on saadud Väätsal toimuvast kortermajade festivalist, mida peeti seal juba kuuendat korda," vahendas Lõuna-Eesti Postimees Värska kortermajade päeva korraldajate sõnu.

«Kortermajade päev on esimest korda Värskas toimuv ja kortermaja elanikke kaasav üritus,» selgitas päeva initsiaator, Värska kultuurimaja juht Jane Vabarna, kes on ise elanud viis aastat kortermajas ja ka eramajas ning oskab näha mõlema elupaiga eeliseid ja miinuseid. «Värskas on 15 kortermaja, kus elavad ja on elanud tegusad, andekad ning toimekad inimesed,» lisas Vabarna.

Päeva jooksul toimus elanike eestvedamisel kontsert, meenutati kortermajade loomist, avati lastekohvik ning kirbukalaat. Lisaks olid näitused majade koridorides, rõdujämm ja ühine piknik. Tähelepanuta ei jäänud ka olmemuredest rääkimine.

Vaata pildigaleriid Lõuna-Eesti Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles