Nädalavahetusel kimbutavad äike ja hoovihm

Järva Teataja
Copy
Äike.
Äike. Foto: Ants Liigus

Riigi ilmateenistus prognoosib nädalavahetuseks küllaltki muutlikku ilma. Oodata on vihmahooge ja äikest, mis toob kaasa ka tugevamad tuuleiilid.

Laupäeval (22.08) taandub Venemaal paiknev kõrgrõhkkond kagusse ja üle Läänemere liigub Baltimaade suunas madalrõhulohk koos vihma ja äikesega.

Ööl vastu laupäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Pärast keskööd võib Lääne-Eestis kohati hoovihma sadada. Paiguti tekib udu. Kagu- ja lõunatuul tugevneb hommikuks 4-10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 10..16, rannikul kuni 20°C.

Laupäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Hommikul Lääne-Eesti saartele jõudev vihmasadu levib aeglaselt edasi mandrile. Paiguti on äikest ja sadu on tugev. Puhub kagu- ja lõunatuul 5-11, puhanguti kuni 17 m/s, õhtupoolikul pöördub saartelt alates edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 18..24°C.

Ilma laupäeval
Ilma laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval (23.08) liigub madalrõhulohk Eesti kohalt Peipsi taha. Enne keskööd on valdavalt pilves ja vihmane ilm. Paiguti on äikest ja sadu tugev. Pärast keskööd saartelt alates pilvisus hõreneb ja saju tõenäosus väheneb. Puhub lõuna- ja edelatuul 4-9, puhanguti kuni 14 m/s, äikese ajal on tugevamaid puhanguid. Õhutemperatuur on 14..19°C.

Pühapäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edelatuul 5-10, puhanguti kuni 13, saartel kuni 15 m/s. Õhutemperatuur on 19..24°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles