Õppeaasta eel selguvad hariduspreemiate laureaadid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
EESTI,01SEP18
Paalalinna kool. Esimene koolipäev.
ELMO RIIG/Sakala
EESTI,01SEP18 Paalalinna kool. Esimene koolipäev. ELMO RIIG/Sakala Foto: Elmo Riig

Järvamaa omavalitsuste liit kuulutas mai keskel välja konkursi, leidmaks kandidaate maakondlikele hariduspreemiatele. JOL annab parimate õpetajate tunnustamiseks välja kolm preemiat: aasta õpetaja, noore õpetaja ning klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemia. Laureaadid saavad teatavaks neljapäeval, mil Paides toimub õppeaasta avaseminar.


 

Kolmele preemiakategooriale kandideerivad kokku 27 õpetajat. Tänavu on aasta õpetaja preemiat püüdmas 15 kandidaati.

Aasta õpetaja preemia kandidaadid on Aili Avi Türi põhikoolist, Anneli Paas Laupa põhikoolist, Anu Lassi Aravete keskkoolist, Averonika Beekmann Türi ühisgümnaasiumist, Gerly Lehtmets Imavere põhikoolist, Jaanus Moppel Paide Hammerbecki põhikoolist, Kerle Põldver Koeru keskkoolist, Kristi Pärt Roosna-Alliku põhikoolist, Meeli Savolainen Türi põhikoolist, Monika Kirss Väätsa põhikoolist, Peep Heinaste Türi muusikakoolist, Raivo Tamm Paide Hillar Hanssoo põhikoolist, Siiri Tamm Imavere põhikoolist, Vahur Salom Paide täiskasvanute keskkoolist ja Türi ühisgümnaasiumist ja Viivika Leis Väätsa põhikoolist.

Noore õpetaja preemiale on esitatud kaks õpetajat Paide gümnaasiumist, ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetaja Marvin Laidna ning muusikaõpetaja Teele Tali.

Klassiõpetaja ja koolieelse lasteasutuse õpetaja preemiale kandideerivad Deivi Śadeiko Türi lasteaiast, Hedi Kadover Aravete keskkoolist, Kati Sagar Türi põhikoolist, Kersti Kolsar Paide Sookure lasteaiast, Kersti Saar Järva-Jaani lasteaiast, Lea Jõesaar Türi põhikoolist, Made Talts Roosna-Alliku põhikoolist, Marina Aben Väätsa lasteaiast, Taimi Jürgenstein Paide Hammerbecki põhikoolist ja Thea Teder Väätsa põhikoolist.

Järvamaa hariduspreemia on asutatud 1998. aastal ja seda antakse laureaatidele üle igal sügisel enne õpetajatepäeva. Preemia eesmärk on tähtsustada ja teadvustada õpetaja rolli, tunnustada ja tutvustada üldsusele kooli- ja lasteaiaõpetajaid, haridusasutuste juhte, hariduselu edendajaid ning teisi pedagoogilisi töötajaid, kelle töö ja isiklik eeskuju on oluliselt kaasa aidanud noorte õpetamisele ja kujundamisele mitmekülgselt arenenud isiksusteks ning positiivselt mõjutanud haridusasutuste ja piirkonna elu.

Õppeaasta avaseminaril on kavas ka edulugude konkursi „Õppimine on põnev!“ Järvamaa edulugude tänamine ja tunnustamine samuti tutvustatakse Järvamaa uusi haridustöötajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles