Riik käivitab korterelamute tehaselise renoveerimise pilootprojekti

Copy
Vastutustundlik korteriühistu teeb kindlaks, mil määral on kortermaja keskküttesüsteemi töötamiseks vaja elektrienergiat, ja valmistub võimalikuks kriisiks varakult.
Vastutustundlik korteriühistu teeb kindlaks, mil määral on kortermaja keskküttesüsteemi töötamiseks vaja elektrienergiat, ja valmistub võimalikuks kriisiks varakult. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium ning KredEx valmistavad ette pilootprojekti, mis loob eeldused korterelamute rekonstrueerimise kiirendamiseks ja selle maksumuse vähendamiseks. Peagi saab riigi toel korda teha tüüpprojektiga ehitatud korterelamuid, kasutades selleks tehases eeltoodetud elemente.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas lausus, et Eestis on palju korterelamuid, mis on ehitatud nõukogude ajal elamuehituskombinaatides tüüpprojektidega. „Paljud neist vajavad nüüdseks rekonstrueerimist ja kuna need on sarnaselt valmistatud, on mõistlik neid ka sarnaselt renoveerida tehases valmistatud soojustuselementidega,“ ütles minister.

MKM ja KredEx töötavad välja toetuse, mille abil plaanitakse korda teha umbes 20 tüüpprojekti järgi ehitatud kuni viiekorruselist korterelamut. Neile toodetakse tehases katuse- ja välisseinaelemendid, mis sisaldavad juba soojustust, aknaid ja ventilatsioonisüsteemi, mistõttu tuleb ehitusobjektil teha vaid elementidega seotud viimistlus- ja paigaldustööd ning vajadusel majasisesed renoveerimistööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles