Ööpäevaga lisandus 17 positiivset testi

Järva Teataja
Copy
Koroonaviiruse drive-in-testimine Paides. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviiruse drive-in-testimine Paides. Pilt on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1344 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 17 testi tulemus osutus positiivseks.

Rahvastikuregistri andmete järgi lisandus ööpäevaga enim positiivseid koroonaviiruse teste Ida-Virumaale (9). Harjumaale lisandus seitse ning Lääne-Virumaale üks koroonaviiruse juht. Järvamaale uusi juhtumeid ei lisandunud.

Ida-Virumaal on kokku üle 60 koroonaviirusesse haigestunu

Kolm ööpäevaga lisandunud Ida-Virumaa juhtumit on seotud Ojamaa ning kolm Estonia kaevandusega. Kaks haigestunut on Estonia kaevanduse töötajate lähikontaktsed. Lääne-Virumaa haigusjuhtumi asjaolud on selgitamisel.

Estonia kaevanduses on kokku nakatunud 21 töötajat, neist kaks esimest viibisid meelelahutusasutuses Jõhvi Kelder. Lisaks on haigestunud 15 kaevanduse töötajate pereliiget ja tuttavat. Kuna kaks esimest Jõhvi Keldris nakatunud töötajat lähevad arvestuslikult Jõhvi Keldri kolde arvestusse, on Estonia kaevanduse koldega seotud hetkel 34 koroonaviiruse juhtu. 

Ida-Virumaa nii-öelda Jõhvi Keldri koldega on tänaseks seotud üheksa baari külastajat, kellest kaks on Estonia kaevanduse töötajad. Koldega on kokku seotud 15 inimest, neist  kuus on baaris viibinute pereliikmed ja tuttavad.

Ojamaa kaevanduse koldega on seotud hetkel seitse inimest. Kokku jälgib terviseameti ida regioon ligi 500 inimest, kellest 65 on haigestunud.

Seitsmest Harjumaa nakatunust kolm on seniste haigestunute lähikontaktsed, ülejäänud juhtude nakkusallikad on selgitamisel.

Haigestumus 100 000 inimese kohta ületas 10 piiri

26. augusti hommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi 10 inimest, juhitaval hingamisel ei ole ühtegi patsienti. Uusi juhtumeid ei avatud, ühtegi inimest koju ei saadetud. Arvestusest arvati välja üks koroonaviiruse kahtlusega inimene, kelle test osutus negatiivseks.

Tänaseks on haiglates lõpetatud 404 COVID-19 haigusjuhtumit  391 inimesega.

Tänase seisuga on tervenenud 2054 inimest. Neist 1 569 inimese (76,4%) haigusjuhtum on lõpetatud, 485 inimese puhul (23,6%) on positiivsest testist möödunud rohkem kui 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 10,3.

Eestis on kokku tehtud üle 143 000 esmase testi, nendest 2 311 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed. Koroonatestide täpsemat statistikat saab vaadata terviseameti koroonakaardilt.

Kuidas peatada koroonaviiruse levik?

  • Kõige efektiivsem meede nakkuse vältimiseks on distantsi hoidmine.
  • Rahvarohketes kohtades ja eriti siseruumides, kus ei ole võimalik teiste inimestega distantsi hoida, on soovitav kanda ka maski.
  • Kinniseid rahvarohkeid kohti tuleks võimalusel vältida.
  • Järgida tuleb kätehügieeni ehk teisisõnu: käsi tuleb pesta tihti.
  • Kätepesuks tuleb kasutada sooja vett ja seepi, avalikes kohtades alkoholipõhist käte desinfitseerimisvahendit.
  • Aevastamisel või köhimisel tuleb oma suu ja nina katta ühekordse salvrätiga. Kasutatud salvrätt tuleb koheselt visata prügikasti ja seejärel käed puhastada. Salvrätikut puudumisel kasuta oma varrukat (küünarvarre osa), mitte paljast kätt.
  • Haigena tuleb püsida kodus, seda ka kergete sümptomitega.
  • Mistahes haigussümptomite puhul tuleb kahtlustada koroonaviirust ja helistada oma perearstile.
  • Laadi Google Play või App Store'i kaudu oma telefoni mobiilirakendus HOIA, mis teavitab sind, kui oled olnud lähikontaktis koroonaviiruse kandjaga. Samuti saad nii anonüümselt teavitada teisi kasutajaid enda haigestumisest. Rakenduse kasutajate telefonid vahetavad omavahel anonüümseid koode ning riik, rakenduse tootja ega telefoni tootja ei saa teada, kes kellega lähikontaktis oli. Loe lisa www.hoia.meCOVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Lisainfot COVID-19 kohta leiab terviseameti veebi- ja Facebooki-lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles