President kooliperele: rõõmu peab jaguma kõigile

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
President Kersti Kaljulaid pani kooliuusikute kooliõdedele ja -vendadele südamele, et nende toetus on noorematele alati väga tähtis. Riigipea kõrval istub noorteühingu TORE maskott Torevant ja Türi põhikooli direktor Ervin Jürisoo.
President Kersti Kaljulaid pani kooliuusikute kooliõdedele ja -vendadele südamele, et nende toetus on noorematele alati väga tähtis. Riigipea kõrval istub noorteühingu TORE maskott Torevant ja Türi põhikooli direktor Ervin Jürisoo. Foto: Dmitri Kotjuh

Uus õppeaasta algas Türi põhikoolis igas mõttes teisiti. Uus on koolimaja ja uus ka tava traditsioonilise paiga, lauluväljaku asemel pidada aktust hoopis kooli siseõues.

«Siin on päris kindlasti rohkem rahvast kui eelmisel nädalal maja avamisel,» ütles üks aktusele tulnud türilane kõrvalseisjale. «Aga kus nad siis on?» küsis too vastu, pidades silmas kolme klassitäit esimesse klassi minevaid jütse, keda kooliõues näha polnud.

Ja siis nad tulid. Kiriku pargist kooli poole suunduvat jalgteed mööda kulges rongkäik, esimesse klassi minejad üheksandate klasside õpilaste käe otsas. Pisikeste tüdrukute-poiste näol ootusärev ja uhke ilme, mõnel kartlik ja mõnel pisargi silmanurgas – kõik oli pidulik ja teistmoodi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles