Paide ootab kaasava eelarve projekte

Kuido Saarpuu
Copy
Sularaha
Sularaha Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Juba kolmandat aastat on kõigil võimalus kaasa rääkida Paide linna eelarve koostamisel ning teha ettepanekuid linna elu edendamiseks. 

Kaasava eelarve abil saavad kõik inimesed mõjutada omavalitsuse tegevust ning see annab omavalitsusele ka vahetut tagasisidet elanike soovidest ja vajadustest. Kui on hea idee või ettepanek, mida võiks linna avalikus ruumis teha, et linna elu edendada, siis on võimalus sellest teada anda. Kaasav eelarve lubab otsustada, kuhu omavalitsus kõige mõistlikumalt võiks raha kulutada. Kaasaval eelarvel on praktiline väärtus: lauale tulevad head ideed. See on omavalitsusele võimalus saada nii tagasisidet kogukonna murede ja soovide kohta ning ühes sellega ka elanike pakutud lahendusi.

Kaasava eelarve suuruseks on igal aastal kuni 25 000 eurot.

Ettepanekuid kaasava eelarve elluviimiseks saab esitada 15. septembrini ning ettepanekuid võib esitada elektrooniliselt digiallkirjastatult aadressile paide@paide.ee või paberkandjal Paide Linnavalitsuses aadressil Pärnu tn 3, Roosna-Alliku piirkonnakeskuses Pargi tn 10 ning linna raamatukogudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles