Nädalavahetus tuleb soe, kuid vihmane

Järva Teataja
Copy
Sügis ja vihm.
Sügis ja vihm. Foto: Mailiis Ollino

Riigi ilmateenistus prognoosib, et nädalavahetus tuleb küllaltki soe, küll aga tuleb arvestada vihmahoogude ja tuulepuhangutega. 

Laupäeval (5.09) tiirleb Skandinaavia ja Norra mere kohal madalrõhkkondade tandem, mille kaguserv jääb Läänemere ümbrust katma. Valitsevas edelavoolus on ööks saabuvas õhumassis niiskust vähem, pilvi hõredamalt ja on vaid üksikuid juhuslikke sajuhooge. Puhub mõõdukalt tugev lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur miinimum jääb sisemaal 10°C lähedale. Päeva jooksul jõuab üle mere niiskem õhumass. Ennelõunal on üksikuid vihmahooge ja pilvekihis ka selgemaid laike. Pärastlõunal jõuab saartele tihedam pilvemass ühes vihmasajuga, mis edasi üle mandri laieneb. Eesti idaossa jõuab sadu alles õhtul kella 20 paiku. Puhub üsna tugev lõuna- ja edelatuul, puhanguid on 13, õhtul lühiajaliselt üle 15 m/s. Õhutemperatuur on 16°C-st tihedamate sajupilvede all kuni 20°C-ni Lõuna-Eestis, kuhu tihedam vihm alles õhtul jõuab.

Ilm laupäeval
Ilm laupäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee

Pühapäeval (6.09) liigub üks osa madalrõhkkonnast piki Skandinaaviat põhja poole ja viib veel Mandri-Eestit katvad vihmapilved öö hakul kaasa. Saartel on juba taevas selgemaks tõmbunud ja pärast keskööd hõrenevad pilved ka mandril ning saju võimalus väheneb. Lõuna- ja edelatuul ka pärast keskööd nõrgeneb. Õhutemperatuur on 8..13, rannikul jääb 15°C ümbrusse. Päevaks jääb Läänemere ümbruse kohale madalrõhkkonna kauge edelaserv, soosib rünksajupilvede arengut, millest tuleb kord siin, kord seal hoog vihma. Puhub võrdlemisi tugev edelatuul. Õhusooja 15..19°C.

Ilm pühapäeval
Ilm pühapäeval Foto: kuvatõmmis: ilmateenistus.ee
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles